Recepti 19. svibnja 2018.

Domaći čokoladni sladoled s bananom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto kupovnih sladoleda, pravo ljetno osvježenje potražite u vlastitom hladnjaku.

Ako ste ljubitelj banana, čokolade i maslaca od kikirikija, na pravom ste mjestu. Ovaj sladoled je sve što vam treba ovog ljeta u hladnjaku, a njegova priprema je jednostavna i zahtjeva puno vremena.

 

Možda vas zanima... Sladoledna torta od vanilije i borovnica Recepti Možda vas zanima... Sendvič sladoled - spoj hrskavog keksa i kremastog sladoleda Recepti

 

Potrebno vam je:
*1 šalica – 250 ml

  • Blender/ Štapni mikser
  • Kalupi za sladoled na štapiću

Za 6 štapića:

  • ¼ šalice otopljene čokolade
  • ¾ šalice mlijeka
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 banana narezana na kolutiće

Postupak pripreme:

  1. Prije nego počnete s pripremom sladoleda, kratko stavite kalupe za sladoled u zamrzivač kako bi mogli zalijepiti bananu za kalup.
  2. Čokoladu, mlijeko i maslac od kikirikija stavite u blender i izblendajte dok se ne sjedini. 
  3. Bananu narezanu na kolutiće slažite u kalup za štapić tako što na stijenku samog kalupa prislonite bananu. Zbog temperature banane, ona bi se trebala prilijepiti na stijenku kalupa.
  4. Uspite smjesu od čokolade, mlijeka i maslaca od kikirikija. Zaklopite svaki kalup i stavite u zamrzivač na 6-8 h.

U slast!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.