gastro postao
Umjesto kupovnih sladoleda, pravo ljetno osvježenje potražite u vlastitom hladnjaku.
Ako ste ljubitelj banana, čokolade i maslaca od kikirikija, na pravom ste mjestu. Ovaj sladoled je sve što vam treba ovog ljeta u hladnjaku, a njegova priprema je jednostavna i zahtjeva puno vremena.
Potrebno vam je:
*1 šalica – 250 ml
- Blender/ Štapni mikser
- Kalupi za sladoled na štapiću
Za 6 štapića:
- ¼ šalice otopljene čokolade
- ¾ šalice mlijeka
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 banana narezana na kolutiće
Postupak pripreme:
- Prije nego počnete s pripremom sladoleda, kratko stavite kalupe za sladoled u zamrzivač kako bi mogli zalijepiti bananu za kalup.
- Čokoladu, mlijeko i maslac od kikirikija stavite u blender i izblendajte dok se ne sjedini.
- Bananu narezanu na kolutiće slažite u kalup za štapić tako što na stijenku samog kalupa prislonite bananu. Zbog temperature banane, ona bi se trebala prilijepiti na stijenku kalupa.
- Uspite smjesu od čokolade, mlijeka i maslaca od kikirikija. Zaklopite svaki kalup i stavite u zamrzivač na 6-8 h.
U slast!