Mjesecima me nema. Nigdje. S nikim. S jednog mjesta trčim na drugo ili treće. Zapisujem u mobitel sama sebi zadatke i posjetnike, pa ih križam i mrvicu se onda bolje osjećam.
Nisam pekla, nisam kuhala. Nije me bilo. Teško mi je padalo, no na kraju dana sam bila samo za tuš i odmor. Naše serije ili neki film. Ili šetanje s košarom u pozivanje i pričanje s ljudima.
Ne treba se osvrtati, nego samo naprijed gledati.
Bez (daljnjeg) duljenja, stiže recept koji sam dva puta radila u zadnja dva tjedna i koji je prekinuo moju sušu.
Naravno, potaknule se ga otužne banane na koje smo zaboravili u hladnjaku i javorov sirup kojeg sam pronašla nakon što sam smočnicu posložila. Hrčak, što reći.
Recept za sočni banana kruh prilagođen je od recepta Donne Hay.
Kristinu zapratite na blogu Cutie and Pie, a njezine kulinarske majstorije možete potražiti i na istoimenoj Facebook stranici.
Suhi sastojci:
- 225 g brašna
- 220 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žličice mljevenog cimeta
Mokri sastojci:
- 240 g zrele banane
- 1 jaje, sobne temperature
- 60 ml suncokretovog ulja
- 80 ml javorovog sirupa
- 140 ml jogurta
- 60 g oraha, izlomljenih
- 1 banana dodatno, prepolovljena
- javorov sirup
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 160° C.
- Duguljasti kalup namastite i obložite papirom za pečenje te u sredini dodatnim papirom s kojim ćete lakše izvući ga van nakon pečenja.
- U jednu posudu dodajte i izmiješajte 'suhe' sastojke. Ostavite sa strane.
- Zrele banane dobro izgnječite te im dodajte ostale 'mokre' sastojke. 'Mokre' sastojke zatim dodajte 'suhim' te ih sjedinite.
- Smjesu prespite u pripremljen kalup te stavite peći na 60-70 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha. Pripazite da ne prepečete.
- Prije posluživanja premažite s javorovim sirupom.
Dodatni savjet!
Ako želite ovaj lijepi izgled prepolovljenih banana koje nisu propale u smjesu, prevarite banana kruh. Pećnicu umjesto na potrebnih 160° C, zagrijte na 200°. Stavite kruh s polovicama banana na vrh peći na svega 5 minuta te onda smanjite pećnicu na 160° C.
Nema na čemu i dobar tek!