gastro postao
Ako su vam ostale banane na koje ste zaboravili i već su počele poprimati smećkastu boju, nemojte ih baciti. Iskoristite ih za ovaj fini doručak ili desert.
Muffine volimo u svim oblicima i varijantama, a banana muffini su klasik kojeg trebate isprobati. S dodatkom prezrelih banana vaši muffini dobit će na sočnosti, a djeca će ih apsolutno obožavati. Prvo pomiješajte suhe pa vlažne sastojke, spojite ih špatulom i ulijte u kalupe.
Potrebno vam je:
- 2 zrele banane
- 1 jaje
- 120 ml slatkog vrhnja
- 60 g maslaca
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 200 g tamne čokolade
- četvrtina žličice praška za pecivo
- pola žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
- Banane istisnite vilicom tako da se pretvore u kašu, dodajte razmućeno jaje, slatko vrhnje i otopljeni maslac. U drugoj zdjeli dobro promiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Suhim sastojcima dodajte smjesu s bananama i promiješajte ručno kako bi se sve sjedinilo.
- Cilj je dobiti grudasto tijesto.
- Otopite čokoladu na pari i dodajte ju prvoj smjesi, zajedno s ekstraktom vanilije.
- Smjesu razdijelite u kalupe za muffine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 15 do 20 minuta. Vaši su muffini gotovi kada im se vrh raspuca.
- Ukrasite ih šlagom, glazurom od čokolade, parfeom od čokolade, šarenim "mrvicama" ili komadićima čokolade...
Dobar tek!