gastro postao
Sezonske namirnice u kremastoj, slanoj piti bit će pun pogodak za lijena ljetna popodneva.
Sve što će vam trebati za ovu pitu su jednostavni, bazični sastojci i začini po želji. Priprema se u desetak minuta dok će vam pečenje oduzeti oko dvadeset minuta. Pita s ricottom i cherry rajčicama idealna je za ljetne dane, posebice ako imate unaprijed pripremljeno prhko ili lisnato tijesto. Ako ga pak nemate, ne brinite, i ono kupovno bit će sasvim u redu.
Ova će pita biti idealna topla, ali i hladna. Uz sezonsku salatu ili kao odličan dodatak košari za piknik.
Potrebno vam je:
- 200 g cherry rajčica
- 250 g ricotte
- 50 g ribanog sira
- 2 režnja češnjaka
- 1 jaje
- Bosiljak
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- Lisnato tijesto
Priprema:
- U posudi pomiješajte ricottu, ribani sir, jaje i protisnuti češnjak.
- Dodajte sol i papar pa dobro pomiješajte sastojke.
- Cherry rajčice operite i prepolovite.
- Jedan list lisnatog tijesta stavite u kalup, premažite ga maslinovim uljem, pa na njega stavite drugi.
- Ponovite s trećim listom, a dio koji visi presavinite na unutrašnju stranu kalupa.
- Tijesto premažite smjesom od ricotte, a zatim po smjesi posložite rajčice u krug.
- Tijesto koje viri premažite maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu.
- Kada je gotova, pitu pospite svježim bosiljkom.
Dobar tek!