Recepti 27. srpnja 2017.

Za svaki dan: Brza pita s ricottom i cherry rajčicama

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonske namirnice u kremastoj, slanoj piti bit će pun pogodak za lijena ljetna popodneva.

Sve što će vam trebati za ovu pitu su jednostavni, bazični sastojci i začini po želji. Priprema se u desetak minuta dok će vam pečenje oduzeti oko dvadeset minuta. Pita s ricottom i cherry rajčicama idealna je za ljetne dane, posebice ako imate unaprijed pripremljeno prhko ili lisnato tijesto. Ako ga pak nemate, ne brinite, i ono kupovno bit će sasvim u redu.

 

Možda vas zanima... Slasno i jednostavno: Slana pita od blitve i feta sira Recepti

 

Ova će pita biti idealna topla, ali i hladna. Uz sezonsku salatu ili kao odličan dodatak košari za piknik.

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 200 g cherry rajčica
  • 250 g ricotte
  • 50 g ribanog sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • Bosiljak
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • Lisnato tijesto

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte ricottu, ribani sir, jaje i protisnuti češnjak.
  2. Dodajte sol i papar pa dobro pomiješajte sastojke.
  3. Cherry rajčice operite i prepolovite.
  4. Jedan list lisnatog tijesta stavite u kalup, premažite ga maslinovim uljem, pa na njega stavite drugi.
  5. Ponovite s trećim listom, a dio koji visi presavinite na unutrašnju stranu kalupa.
  6. Tijesto premažite smjesom od ricotte, a zatim po smjesi posložite rajčice u krug.
  7. Tijesto koje viri premažite maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu.
  8. Kada je gotova, pitu pospite svježim bosiljkom.

 

 

Možda vas zanima... Quiche Lorraine s lososom i mladim špinatom Kolumne Možda vas zanima... Tart od luka - neobičan spoj poznatih namirnica Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.