Recepti 1078 prikaza 13. ožujka 2017.

Tart od luka - neobičan spoj poznatih namirnica

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se nečim potpuno novim i oduševite nepce jednostavnim namirnicama u sasvim posebnoj kombinaciji

Lisnato tijesto, karamelizirani luk i fina kremasta mješavina omiljenog ribanog sira s krem sirom. Poznati sastojci po samo vašoj želji na najljepši će se način sljubiti u divnoj, hrskavoj i aromatičnoj piti od luka. Kombinaciji možete dodati i slaninu, gljive ili pak neko drugo sezonsko povrće koje vam je pri ruci. Tart poslužite uz sezonsku zelenu salatu i čašu kvalitetnog crnog vina.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 200 g krem sira
  • 200 g ribanog sira
  • 1 žličica origana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 glavice luka
  • 1 žličica timijana
  • 1 lisnato tijesto
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Ribani sir po želji pomiješajte s krem sirom.
  2. Dodajte origano, sol i papar.
  3. Luk nasjeckajte na tanke kolutiće.
  4. Maslac otopite na tavi pa ubacite luk.
  5. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje, pustite da se pirja najmanje pola sata.
  6. Dodajte timijan.
  7. Lisnato tijesto razvaljajte pa ga rasporedite po kalupu za pečenje.
  8. Premažite tijesto mješavinom sireva i maslaca, dodajte luk, a zatim zavrnite krajeve tijesta prema nadjevu.
  9. Pomiješajte 2 žlice vrhnja i jaje pa tom smjesom premažite vidljivo tijesto.
  10. Pospite krupnom soli.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.