gastro postao
Počastite se nečim potpuno novim i oduševite nepce jednostavnim namirnicama u sasvim posebnoj kombinaciji
Lisnato tijesto, karamelizirani luk i fina kremasta mješavina omiljenog ribanog sira s krem sirom. Poznati sastojci po samo vašoj želji na najljepši će se način sljubiti u divnoj, hrskavoj i aromatičnoj piti od luka. Kombinaciji možete dodati i slaninu, gljive ili pak neko drugo sezonsko povrće koje vam je pri ruci. Tart poslužite uz sezonsku zelenu salatu i čašu kvalitetnog crnog vina.
Potrebno vam je:
- 200 g krem sira
- 200 g ribanog sira
- 1 žličica origana
- 2 žlice maslaca
- 2 glavice luka
- 1 žličica timijana
- 1 lisnato tijesto
- 2 žlice vrhnja
- 1 jaje
Priprema:
- Ribani sir po želji pomiješajte s krem sirom.
- Dodajte origano, sol i papar.
- Luk nasjeckajte na tanke kolutiće.
- Maslac otopite na tavi pa ubacite luk.
- Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje, pustite da se pirja najmanje pola sata.
- Dodajte timijan.
- Lisnato tijesto razvaljajte pa ga rasporedite po kalupu za pečenje.
- Premažite tijesto mješavinom sireva i maslaca, dodajte luk, a zatim zavrnite krajeve tijesta prema nadjevu.
- Pomiješajte 2 žlice vrhnja i jaje pa tom smjesom premažite vidljivo tijesto.
- Pospite krupnom soli.
Dobar tek!