Recepti Jaja 23. svibnja 2025.

Zaboravi punjena jaja, napravi deviled egg dip

Jaja
10 MIN
15 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Zaboravi punjena jaja, napravi ovaj Deviled Egg Dip
foto: Pinterest
Deviled egg dip nije "zamjena" za punjena jaja nego njihova evolucija. Bez stresa hoće li se ljuska "odlijepiti". Samo dobar okus, gotov za manje od pola sata. I spreman za zdjelu čipsa!

Punjenja jaja imaju reputaciju retro delicije koja nestane s tanjura prije nego što se okreneš. I s razlogom jer su, ako su dobro napravljena, zakon. Ali onaj put do tanjura... e, to je druga priča.

Guljenje jaja koje završi u frustraciji, savršeno rezanje koje to nikad nije, punjenje koje ne surađuje... Ukratko – puno muke za nešto što traje dvije sekunde na tanjuru. Zato imamo za tebe deviled egg dip. Okus ostaje, a svi su sretni.

Što ovaj umak od jaja čini posebnim?


Krem sir ovom umaku daje glatkoću i punoću okusa. Dodaj još malo senfa, kisele krastavce, kap jabučnog octa i ljutog umaka i dobit ćeš savršenu ravnotežu između pikantnog, kremastog i svježeg. I sve to bez potrebe da nešto izgleda savršeno.

Jaja ionako idu ravno u blender. Ovo je recept za umak od jaja koji možeš napraviti doslovno jednom rukom i poslužiti za druženje, brunch, rođendan, piknik ili jednostavno zato što ti se jede nešto uz čips.

Ne gasi ekran dok kuham

Deviled Egg Dip
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 4 kom
  • Krem sir 115 g
  • Majoneza 0,25 šalica
  • Kiseli krastavci 2 žlica
  • Dijon senf 1 žlica
  • Jabučni ocat 1 žlica
  • Ljuti umak 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Čips od krumpira
  • Dimljena paprika
  • Svježi vlasac
Postupak
  1. Stavi jaja u veliki lonac i prelij ih hladnom vodom. Pusti da zavriju na jakoj vatri. Kad voda zakuha, makni lonac s vatre, poklopi i namjesti timer na 10 minuta. U međuvremenu pripremi zdjelu s hladnom vodom i ledom. Kad istekne 10 minuta, žlicom prebaci jaja u ledenu kupku i ostavi ih 3 minute. Kad se ohlade, oguli ih – ne brini ako se koje raspadne, ionako idu u blender.


  2. U multipraktik ubaci krem sir, majonezu, sitno nasjeckane krastavce, senf, ocat, ljuti umak, sol i papar. Miksaj dok smjesa ne postane potpuno glatka. Dodaj kuhana jaja i nastavi miksati – ako voliš kremastu teksturu, miksaj do kraja; ako želiš da ostane koji komadić, samo nekoliko puta pulsiraj.


    Ako ti se čini pregusto, dodaj malo tekućine iz staklenke s krastavcima (ili čak žlicu majoneze više). Ako imaš vremena, spremi u hladnjak na sat vremena – okusi će se još bolje povezati.


  3. Prije posluživanja pospi s malo dimljene paprike, nasjeckanog vlasca ili mrvicama hrskave slanine.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

103 kcal

5 %

MASTI

9,00 g

12 %

KOLESTEROL

0,10 g

0 %

UH

1,00 g

0 %

PROTEINI

4,00 g

8 %

U zatvorenoj posudi ovaj umak u hladnjaku izdrži do pet dana. I zapravo postaje bolji svakim danom.

 Isprobaj i ove recepte s jajima!

tornado omlet Možda vas zanima... Tornado omlet - nova dimenzija tvog doručka! Recepti nigella lawson turska poširana jaja Možda vas zanima... Nigella Lawson ima najbolji recept za turska poširana jaja Recepti jaja, kajgana Možda vas zanima... Kajgana s ricottom za najukusniji početak dana Recepti jaja Benedict Možda vas zanima... JAJA BENEDICT 8 verzija slavnog doručka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.