Ova talijanska salata od bijelog graha je ne samo ukusna nego i zdrava. Kapari i preljev od ružmarina i limuna daju prekrasan okus grahu i nasjeckanoj rajčici
Treba li i tebe nagovarati da pojedeš salatu? Salate su popularan izbor među osobama koje teže zdravom načinu života. Obiluju hranjivim tvarima, lako su probavljive i jednostavne za pripremu.
Među mnogim sastojcima koji se u njima nalaze, bijeli grah (cannellini) je među omiljenima.
Bijeli grah
foto: Pixabay
Odličan izvor biljnih proteina
Bijeli grah je izvrstan izvor biljnih proteina, vlakana, željeza i magnezija, što ga čini izvrsnim izborom za održavanje energije i poticanje probave.
Njegova blaga tekstura i sposobnost upijanja okusa čine ga savršenim dodatkom raznim salatama, obogaćujući ih hranjivim sastojcima i okusom. Vjerujemo da te ne moramo posebno nagovarati da isprobaš ovu salatu od bijelog graha za koju imamo recept. Izvrsna je!
Ne gasi ekran dok kuham
Salata od bijelog graha
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sok od limuna
2
žlica
Maslinovo ulje
1
žlica
Češnjak
2
režanj
Ružmarin
1
žličica
Crni papar
0,25
žličica
Sol
0,33
žličica
Bijeli grah (iz konzerve)
450
g
Rajčica
1
kom
Peršin
2
žlica
Kapare
1
žličica
Postupak
U srednjoj zdjeli izmiješaj limunov sok, maslinovo ulje, sitno nasjeckani ili naribani češnjak, zdrobljeni suhi užmarin, crni papar i sol.