gastro postao
Klasik među sladoledima - idealan za ljetno osvježenje
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 309
Potrebno vam je
- 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 ml vrhnje za šlag
- 50 g šećer, kristal
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- mahuna vanilije
Priprema
- Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.
- Zagrijte mlijeko s vrhnjem i nekoliko prutića vanilije. Prije nego što prokuha izvadite vaniliju, prelijte u posudu s jajima, pritom miješajući.
- Stavite smjesu da se kuha na pari i miješajte dok se ne zgusne, pazeći da ne zavrije.
- Ostavite da se ohladi, potom stavite u ledenicu na jedan do dva sata. Kada se krema stvrdne izvadite je iz posude, izmiksajte na maloj brzini par minuta. Vratite u ledenicu i ponovite postupak dva-tri puta u razmacima od jednog sata.
Klasik među sladoledima - idealan za ljetno osvježenje