Recepti 22. svibnja 2016.

Rashladite se domaćim sladoledom od vanilije

Sladoled od vanilije
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasik među sladoledima - idealan za ljetno osvježenje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 309

Potrebno vam je

  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 50 g šećer, kristal
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • mahuna vanilije

Priprema

  1. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.
  2. Zagrijte mlijeko s vrhnjem i nekoliko prutića vanilije. Prije nego što prokuha izvadite vaniliju, prelijte u posudu s jajima, pritom miješajući.
  3. Stavite smjesu da se kuha na pari i miješajte dok se ne zgusne, pazeći da ne zavrije.
  4. Ostavite da se ohladi, potom stavite u ledenicu na jedan do dva sata. Kada se krema stvrdne izvadite je iz posude, izmiksajte na maloj brzini par minuta. Vratite u ledenicu i ponovite postupak dva-tri puta u razmacima od jednog sata.

Klasik među sladoledima - idealan za ljetno osvježenje

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ene 13:03 22. Srpanj 2016.

    Očajno loš opis rada, toliko da sam dobila zgrudana kuhana jaja.