Recepti 13. listopada 2014.

Zimski sladoled okusa malage

Zimski sladoled okusa malage
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite domaći sladoled i uživajteu njemu tijekom zime

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 174

Potrebno vam je

  • 100 g grožđice
  • 90 ml tamni rum
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 dl vrhnje za šlag
  • tamna čokolada
  • 6 kom kornet

Priprema

  1. Grožđice preliti rumom i ostaviti ih barem 1 sat da se namaču.
  2. Mlijeko zagrijati na vatri sve do trenutka vrenja. U međuvremenu umutiti žumanjke sa šećerom i ekstraktom vanilije, sve dok smjesa ne posvijetli i ne dobije ujednačenu boju. U umućene žumanjke dodati mlijeko i sve dobro promiješati.
  3. Dobivenu smjesu zatim kuhati na pari uz neprestano miješanje 8 do 10 minuta. Paziti da temperatura smjese ne prijeđe 75 stupnjeva.
  4. Smjesu ohladiti i staviti u hladnjak na 30 minuta. U međuvremenu umutiti šlag od slatkog vrhnja. Sjediniti smjesu sa šlagom i dodati grožđice.
  5. Kornete puniti s kremom i preliti preljevom od otopljene čokolade te staviti u hladnjak na hlađenje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.