Kremasti kukuruz klasičan je prilog u kojem posebno uživaju na američkom Jugu, a mi imamo odličan recept, i to - zdraviju verziju!
Kremasti kukuruz klasičan je prilog na žlicu u kojem besramno uživaju na američkom Jugu. Pa se pitamo - zašto i mi ne bismo isprobali ovaj kultni specijalitet, koji se može poslužiti i kao fina večera?!
Donosimo zdraviji recept za kremasti kukuruz u kojem nema masnog i kaloričnog vrhnja, no užitak je i dalje vrhunski, baš kao i okusi ovog kremastog kukuruza. Obavezno isprobaj naš recept za kremasti kukuruz!
Nožem odvoji zrna kukuruza od klipa, prebaci ih u veliku zdjelu. Klipove stavi u vrelu vodu da se kuhaju, s njih nastoji ostrugati što više komadića kukuruza i kukuruznog 'mlijeka'.
U velikoj tavi, na srednjoj vatri, rastopi 2 žlice maslaca. Dodaj nasotno nasjeckan luk, so i kajensku papričicu u prahu. Dinstaj oko 5 minuta, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Umiješaj zrna kukuruza i 'mliljeko' od kukuruza. Kuhaj, uz često miješanje, dok kukuruz ne omekša, 4-6 minuta.
Smanji vatru na slabu, pola količine kukuruza prebaci u blendar. U blender dodaj i povrtni temeljac(za početak 1/4 šalice, ostatak ostavi za kasnije, ako kremasti kukuurz bude pregust). Blendaj oko 30 sekundi - trebaš dobiti gustu, glatku i jednoličnu smjesu. Ako je potrebno razrijadi s još temeljca.
Smjesu iz blendera vrati u tavu i umiješaj preostalu 1 žlicu maslaca. KUhaj na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne - oko 2 minute.
Makni s vatre, posluži posuto sitnim svježim listićima bosiljka i svježe mljevenim crnim paprom.
Isprobaj i ova slasna jela s kukuruzom, kukuruznom krupicom ili kukuruznim brašnom...