Recepti 28. siječnja 2018.

Zove na još: Hrskavi čokoladni muffini

muffini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko ne voli muffine? Mnogima je to omiljena poslostica i što je najvažnije - za njihovu pripremu ne treba vam puno vremena. Kolačići su jako sočni i mekani, a i samo izgovaranje riječi muffin je nježno i meko poput njihova tijesta.

Muffin je naziv za vrstu kolačića nastalu u SAD-u. Najčešće se jedu za doručak te su najukusniji dok su još topli, uz šalicu mlijeka ili čaja. Kada jednom savladate osnovni recept, uz samo poneke varijacije, moći ćete u mekano tijesto stavljati vama omiljene punjenje i muffine obogatiti aromom.

Čokolada, orašasti plodovi, voće...  odaberite punjenje za koje mislite da u tom trenutku najbolje odgovara vašem raspoloženju. Ako se odlučite za pripremu muffina s hrskavom čokoladom, shvatit ćete pravo značenje poznate uzrečice ...prijeđimo s riječi na djela. Okus im je nevjerojatan, svaki zalogaj vas zove na još

 

Muffini s nutellom Možda vas zanima... I dušom i tijelom: Muffini s nutellom Recepti

 

Možda vas zanima... Najslađi kolačići: Muffini s narančom i cimetom Recepti

 

Što vam je potrebno od sastojaka?

  • 2 šalice brašna
  • žlica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • malo cimeta
  • pakiranje čokoladnih kuglica
  • 2/3 šalice punomasnog mlijeka
  • pola šalice rastopljenog maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja, 2 jaja
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 1/3 šalice šećera
  • 1/3 šalice smeđeg šećera

Kako pripremiti?

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Dok se pećnica grije, krenite s pripremom smjese. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.
  2. U drugu manju zdjelu stavite čokoladu i pola šalice mješavine suhih sastojaka i dobro pomiješajte tako da svaki komadić čokolade bude oboložen u mješavinu s brašnom.
  3. U veliku zdjelu pomiješajte zajedno sve preostale sastojke. Dodajte im suhe i lagano miješajte.
  4. Pomoću špatule ubacite čokoladne komadiće i lagano miješajte da se ravnomjerno rasporede po tijestu. Uz pomoć žlice za sladoled u namašćeni kalup za mufine stavljajte tijesto.
  5. Pecite 15 do 18 minuta. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.