Recepti 03. listopada 2014.

Zuccotto s crvenim voćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski desert koji korijene vuče iz Francuske

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 426

Potrebno vam je

  • 2 kom biskvit obični, nemasni
  • 600 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 3 kom šlag fix
  • 60 g lješnjak ,suhi
  • 225 g višnje
  • 50 g borovnice
  • 200 g marmelada od marelica
  • 4 žlica liker od amaretta
  • 4 žlica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 200 g tamna čokolada

Priprema

  1. Slatko vrhnje istucite sa šlagfixom da bude čvrsto. Dodajte 2 žlice šećera u prahu i dobro umutite. Dodajte nasjeckane lješnjake, nasjeckane višnje (bez koštica, iz kompota) i borovnice. Dobro promiješajte, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak dok pripremate podlogu.
  2. Jedan biskvit (okrugli) razrežite da dobijete 8 jednakih dijelova. Složite ih u okruglu posudu zapremine 1,5 l, koju ste obložili plastičnom folijom, pa poprskajte mješavinom kratko prokuhanog vina i amaretta. Premažite biskvit marmeladom od malina pa u zdjelu prebacite kremu. Poravnajte je i poklopite drugim biskvitom (okruglim) te stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Zatim je preokrenite na veliki tanjur ili pladanj te prelijte tamnom čokoladom, koju ste prije otopili na pari i ostavili da se malo prohladi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.