Meso purice, niame, vrlo se brzo počinje sušiti i njegova kvaliteta i okus nisu niti približni onima na sam dan Božića. Srećom, kuhinja je mjesto gdje možete dati mašti na volju i uz pomoć malo truda vrlo lako pretvoriti jedno jelo u mnoštvo drugih.
Tako je i s mesom purice koje vam preostane kad gostiju više nema.. Ono vrlo lako možete „spasiti“ iz hladnoće hladnjaka i napraviti ukusne salate, hrskave sendviče, mesne pite i druga fina jela uz pomoć povrća, tjestenine i drugih namirnica.
Posjetili smo Gastro cheficu Anu Grgić, koja nam je pokazala kako brzinski i na vrlo jednostavan način napraviti neodoljiv „make-over“ purici koja nam je preostala nakon blagdana. Ana nam je prezentirala kako od ostataka purice napraviti finu i hrskavu toplo-hladnu salatu osvježenu dresingom od jogurta.
Toplo-hladna salata od 'božićne purice'
Sastojci:
• ostaci od božićne purice • 1 tikvica • 1 paprika • pola luka • malo kosanog češnjaka • šampinjoni • jogurt • kiselo vrhnje • kosani peršin ili menta • zelena salata • sol i papar
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju prepržite sitno kosani češnjak i povrće koje ste narezali na trakice. Jogurt, vrhnje i kosani peršin pomiješajte i začinite. Salatu operite i narežite na manje komade. Puricu narežite na sitne trakice. U zdjelu slažite pečeno povrće, puricu, salatu i sve pospite s dresingom od jogurta. Uz ovu salatu možete poslužiti i pečene kockice kruha.