28. srpnja 2016.

Salata za svaku priliku: Hladna pašta s piletinom i povrćem

tjestenina
foto: Paštaria
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo osvježenje stiže u obliku salate s piletinom i tjesteninom.

Savršen obrok koji možete pripremiti unaprijed i odnijeti na posao, na piknik ili zabavu kod prijatelja. Ova salata od tjestenine, piletine i povrća jede se hladna i sama jer su upravo sastojci koji u nju ulaze dovoljni da vas zasite, rashlade i oduševe. Pravo ljetno jelo koje možete samo obožavati.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 150 g pilećih prsa
  • 60 g mozzarelle
  • 180 g kiselog vrhnja Tonka
  • 250 g puža Paštaria
  • 100 g tikvica
  • Crvena paprika
  • 5 mini rajčica
  • Peršin
  • Kokosov maslac
  • Začini: sol, papar

Priprema:

  1. Meso, rajčice, papriku i tikvice narezati na manje komade.
  2. Piletinu začiniti i ispeći na kokosovu maslacu.
  3. Kad je gotovo, odvojiti je u zasebnu posudu.
  4. Paštu skuhati prema uputama.
  5. Narezano povrće pomiješati s piletinom i dodati kiselo vrhnje.
  6. U tu smjesu dodati skuhanu paštu i mozzarellu. 

Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.