gastro postao
Napunite ih sirom, dodajte pancetu i uživajte u slasnim šampinjonima.
Hrskava panceta, kremasti sir i sočni šampinjoni recept su za sreću. Napunite gljive svježim sirom kojeg ste aromatizirali lukom i češnjakom, omotajte ih u pancetu i uživajte u slojevima i teksturama užitka. Smjesu od krem sira možete začiniti po želji začinima poput vlasca, peršina, pa čak i kopra.
Sastojci:
- 16 većih šampinjona
- 16 kriški pancete
- 250 g svježeg krem sira
- 1 mala glavica luka
- 4 žlice ribanog tvrdog sira
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica sušenog timijana
- ½ žličice mljevene sušene paprike
- Sol i papar
Priprema:
- Šampinjone očistite papirnatim ručnikom i odvojite stručke od klobuka.
- Stručke potom dobro usitnite nožem, a sitno nasjeckajte i luk i češnjak.
- Na ulju nekoliko minuta pirjajte luk na umjerenoj temperaturi, a zatim dodajte i češnjak te usitnjene stručke gljiva.
- Termički obrađujte dok sva tekućina koju otpuste šampinjoni ne ispari, a pred kraj dodajte timijan i začinite soli i paprom.
- Kada se pirjani stručci gljiva ohlade, pomiješajte ih sa svježim krem sirom, ribanim tvrdim sirom i mljevenom paprikom te dodajte soli i papra prema ukusu.
- Pripremljenom smjesom napunite klobuke gljiva, omotajte svaki klobuk jednom kriškom pancete i pričvrstite čačkalicom.
- Punjene gljive poslažite u nauljeni lim za pečenje tako da nadjeveni dio bude okrenut prema gore.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta – dok se slanina ne zapeče (možete peći i na roštilju).
Dobar tek!