07. travnja 2016.

Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

šlag
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.
  • Zamrznite bilje u maslinovom ulju

Ostalo vam je začinskog bilja, a ne planirate ga uskoro upotrijebiti? Zamrznite ga u maslinovom ulju u kalupu za kockice leda. Kad vam zatreba samo ga dodajte u jelo.

tijesto | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Smočite prst i ljuska lako ide van

Kako ne biste proveli dugo vremena u kuhinji pokušavajući izvaditi komadić ljuske od jajeta, samo smočite prst vodom i lako ćete ga izvaditi.

  • Mlijeko spašava pretučeno slatko vrhnje

I za pretučeno slatko vrhnje postoji riješenje. Spasiti ga možete dodatkom hladnog neprokuhanog mlijeka i još jedanput istući. 

  • Krušne mrvice ili dvopek za prhke kolače od maka

Kolači s makom bit će prhkiji ako jedan dio brašna zamijenite mljevenim dvopekom ili krušnim mrvicama, a u kolače od čokolade stavite malo soli kako biste istaknuli okus.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.