- Zamrznite bilje u maslinovom ulju
Ostalo vam je začinskog bilja, a ne planirate ga uskoro upotrijebiti? Zamrznite ga u maslinovom ulju u kalupu za kockice leda. Kad vam zatreba samo ga dodajte u jelo.
- Smočite prst i ljuska lako ide van
Kako ne biste proveli dugo vremena u kuhinji pokušavajući izvaditi komadić ljuske od jajeta, samo smočite prst vodom i lako ćete ga izvaditi.
- Mlijeko spašava pretučeno slatko vrhnje
I za pretučeno slatko vrhnje postoji riješenje. Spasiti ga možete dodatkom hladnog neprokuhanog mlijeka i još jedanput istući.
- Krušne mrvice ili dvopek za prhke kolače od maka
Kolači s makom bit će prhkiji ako jedan dio brašna zamijenite mljevenim dvopekom ili krušnim mrvicama, a u kolače od čokolade stavite malo soli kako biste istaknuli okus.