Pripremite domaće integralne rezance od špinata kakve još niste probali. Dodajte im nešto wok povrća i jedan dobar popečak od slanutka i blitve. Kompletan i zdrav obrok gotov je u tren oka.
Za domaću integralnu tjesteninu koristite brašno od cijelog zrna dobiveno usitnjavanjem očišćenih žitarica bez prosijavanja.
Domaću integralnu tjesteninu pripremite na ovaj način:
- Na 500 grama brašna, omjer vode je 2 dcl mlake vode i oko pola žličice soli.
- Istresite brašno u zdjelu i dodajte sol.
- Napravite rupu u sredini i izlijte vodu i malo ulja te šaku kuhanog ohlađenog špinata umljevenog u pire bez dodavanja vode.
- Rukom mijesite tijesto do 10 minuta sve dok ne postane glatko i elastično.
- Dobiveno tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite na hladnom oko pola sata.
- Tijesto valjajte dok ne bude debljine podloška za čašu te ostavite desetak minuta da se posuši i nakon ponovljenog valjanja razrežite na željenu debljinu rezanaca.
- Povrće pripremajte u woku vrlo kratko, na vrlo jakom plamenu i uz minimum ulja (kokosovo, palmino ulje…) da ne izgubi na svježini i pomiješajte s domaćom tjesteninom.
Popečke od slanutka i blitve pripremite na ovaj način:
- Skuhajte blitvu u slanoj vodi i iskosajte na sitnije, pomješajte sa kuhanim zrnima slanutka.
- Popečke možete sjediniti na više načina. U slučaju da ne izbjegavate jaja, jedan od načina je dodati u smjesu krušne mrvice, jaja i začine.
- Sve dobro promješati do kompaktne smjese.
- Od smjese oblikovati kuglice, dlanom spljoštiti i panirati.
- U duboki tanjur izmutite jaja, posolite, dodajte mlijeko, a u drugi tanjur integralno brašno.
- Uronite popečke prvo u jaja, zatim brašno te pržite na ulju sa svake strane dok ne porumene.
Tjesteninu i popečke poslužite uz povrće dinstano na woku i svježe povrće na salatu.
Ovu neodoljivu kombinaciju okusa i tekstura preporučuje vam kuća zdrave hrane Food Harmony.
Dobar tek!