17. kolovoza 2016.

Savršenstvo u novom ruhu: Bijela pizza sa slaninom

bijela pizza
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaigrajte se sastojcima i umjesto umaka od rajčice premažite pizzu sirom.

Domaće tijesto i najdraži dodaci tajna su savršene pizze. Pretvorite crvenu podlogu u bijelu i doživite jednu sasvim novu dimenziju najdražeg jela. Osim po boji, ovakva pizza razlikuje se i u okusima uz koje se uvijek veže sir. Donosimo vam recept za bijelu pizzu sa špinatom i slaninom, a vi ih slobodno zamijenite namirnicama prema vašem ukusu. Bilo da je riječ o tuni, kakvoj suhoj salami ili tek šalici povrća. Podlogu zadržite, dodatke kombinirajte. Recept za idealno domaće tijesto pronađite OVDJE pa se upustite u pripremu divne bijele pizze.

Sastojci:

  • Tijesto
  • Slanina
  • Špinat
  • Češnjak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ šalice ricotte
  • ½ šalice mozzarelle
  • ½ šalice ribanog sira po želji
  • 2 žlice parmezana

Priprema:

  1. Nasjeckajte slaninu na tanke ploške.
  2. Stavite ju na vruću tavu dok se bijeli dio ne otopi.
  3. Slanina ne smije postati hrskava.
  4. Maknite slaninu, a na istu tavu dodajte češnjak i špinat. Kratko držite na vatri.
  5. Tijesto za pizzu premažite maslinovim uljem i pospite ricottom.
  6. Dodajte ostale sireve, a po vrhu pospite špinat i slaninu.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta dok korica ne postane zlatne boje.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.