68 prikaza 12. listopada 2016.

Sladite se sezonski: Palačinke s karameliziranim kruškama

palačinke s kruškama
Thinkstock
Palačinke s kremom od mascarpone sira i karameliziranim kruškama u potpunosti će osvojiti vaše nepce.

Napravite klasičnu smjesu za palačinke, pecite ih na otopljenom maslacu, a zatim se bacite na pripremu kreme. Finom, kremastom mascarpone siru bit će dovoljno tek malo šećera kako bi ga pretvorili u desertnu kremu. Kruške karamelizirajte s maslacem i smeđim šećerom, dodajte im malo cimeta kako bi dobili bogatije okuse pa spojite sve komponente ovog divnog deserta.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica mlijeka
  • 3 žlice vode
  • 2 jaja
  • 5 žlica otopljenog maslaca
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica mascarpone sira
  • 4 žlice slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera
  • 2 kruške
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • Ekstrakt vanilije
  • Prstohvat cimeta
  • Med

Priprema:

  1. Pomiješajte mlijeko, vodu, jaja, četiri žlice otopljenog maslaca i ekstrakt vanilije.
  2. Dodajte brašno i cimet pa dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  3. Tavu premažite maslacem i pecite palačinke od dobivene smjese.
  4. Punjenje napravite tako da najprije pomiješate mascarpone sa šećerom.
  5. U većoj posudi otopite ostatak maslaca, dodajte mu nasjeckane kruške i pospite smeđim šećerom i malo cimeta.
  6. Kuhajte dok kruške ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju, oko 4 do 5 minute.
  7. Svaku palačinku najprije premažite mascarpone kremom pa dodajte kruške s umakom.
  8. Zamotajte i prelijte s malo meda.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.