29. travnja 2016.

Slasni rižoto od tri vrste žitarica

Rizoto
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Nikada dosta zdravih recepata! Evo jednog brzog i više nego ukusnog...

Hotel ARCOTEL Allegra u svojim jelima oduvijek koristi namirnice isključivo regionalnih dobavljača, a od ovog proljeća odlučili su još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika.

Novi osebujni menu bazirat će se na svježem mesu isključivo hrvatskih dobavljača, svježoj jadranskoj ribi te jelima karakterističnim za vegansku kuhinju, a sve uz dodatak tzv. super namirnica. Eto jednog ukusnog recepta!

Rižoto od tri vrste žitarica:

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g miksa riže s žitaricama
  • 1 luk
  • 4 crvene paprike
  • Sol
  • Papar
  • Dimljeni tofu
  • 1 jaje
  • Brašno
  • Narančin sok
  • 1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
  • 100 g mljevenog cornflakesa
  • Maslinovo ulje
  • Bijelo vino
  • Povrtni temeljac

Priprema:

  1. Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati.
  2. Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto.
  3. Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije.
  4. Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac.
  5. Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.