gastro postao
Nikada dosta zdravih recepata! Evo jednog brzog i više nego ukusnog...
Hotel ARCOTEL Allegra u svojim jelima oduvijek koristi namirnice isključivo regionalnih dobavljača, a od ovog proljeća odlučili su još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika.
Novi osebujni menu bazirat će se na svježem mesu isključivo hrvatskih dobavljača, svježoj jadranskoj ribi te jelima karakterističnim za vegansku kuhinju, a sve uz dodatak tzv. super namirnica. Eto jednog ukusnog recepta!
Rižoto od tri vrste žitarica:
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g miksa riže s žitaricama
- 1 luk
- 4 crvene paprike
- Sol
- Papar
- Dimljeni tofu
- 1 jaje
- Brašno
- Narančin sok
- 1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
- 100 g mljevenog cornflakesa
- Maslinovo ulje
- Bijelo vino
- Povrtni temeljac
Priprema:
- Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati.
- Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto.
- Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije.
- Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac.
- Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu.
Dobar tek!