25. kolovoza 2016.

Snovi se ostvaruju: Fantastična pizza od piva

pizza i pivo
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pivo i pizza ili pizza od piva? Želimo sve!

Pizzu i pivo od sada možete kombinirati i na jedan sasvim drugačiji način. Napravite tijesto od piva, dodajte mu fine kobasice i dobrog sira pa sve fino zapecite. Začinite maslinovim uljem i češnjakom i oduševite se divnim rustikalnim izgledom i okusom ove nevjerojatno dobre pizze. Voljet će je svi, a ponajviše ljubitelji dobrog piva. Uz pizzu se, naravno, odlično slaže kvalitetno ohlađeno pivo.

Sastojci:

  • 4 šalice brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica ružmarina
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 šalica piva
  • 1 šalica vode
  • ½ šalice paprike
  • 2 šalice umaka od rajčice
  • 2 šalice mozzarelle
  • 1 kobasica
  • 1 režanj češnjaka

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, kvasac, ružmarin, šećer, sol, papar, toplo pivo i toplu vodu pa od toga umijesite tijesto.
  2. Kada dobijete lijepu glatku kuglu, premažite je maslinovim uljem i pustite da se diže barem sat vremena.
  3. Kad se tijesto diglo, razvaljajte ga na površini koju ste prethodno pobrašnili.
  4. Premažite je umakom od rajčice, mozzarellom, pospite paprikom i kobasicom koju ste prethodno skuhali.
  5. Dok je pizza u pećnici na 180-200 stupnjeva, oko 25 minuta, pripremite jednostavan umak od maslinovog ulja, malo papra, soli i protisnutog češnjaka.
  6. Izvadite pizzu, pokapajte nekoliko kapi maslinovog ulja sa začinima i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.