Prije nego što započnete s prženjem mesa ili ribe, ogulite jabuku i nasjeckajte je na tanke kriške, koje potom, dio po dio, popržite na ulju. Nakon što se ulje dovoljno zagrije, a jabuke poprime lagano smećkastu boju, bacite ih i na vatru stavite druge - sve dok ne potrošite sve.
Tek zatim započnite s prženjem mesa. Ovim ćete trikom učinkovito doskočiti teškom i ustajalome mirisu koji se u stanu inače dugo zadržava nakon prženja. Također, prelije li vam se iz protvana u pećnici slučajno smjesa za tijesto, prolivenu smjesu pospite solju ili sodom bikarbonom.
![nova-sorta-jabuka.jpg | Author:](/media/img/9e/fc/eeb76ba4ab71ec97637e.jpeg)
Tako ćete spriječiti zagorjeli miris koji kvari ukus jelu. Veoma jak miris, koji nije jednostavno neutralizirati, imaju, primjerice, riba i češnjak. Nakon njihove pripreme noževi još dugo mogu imati miris po ovim namirnicama. To ćete riješiti tako da nož nakon upotrebe operete u hladnoj vodi, a zatim njime prođete kroz plamen vatre. Popržite malo šećera u tavi. Pržite ga dok ne poprimi boju karamele te dok je miris koji prožima kuhinju još sladak.
Za razliku od različitih umjetnih sprejeva, svijeća i osvježivača prostora, miris karamele je prirodan - proizašao iz vaše vlastite tave, a vrlo je sladak i ugodan. Karamel iskoristite za brzinski desert u čaši - dodajte je slojevima šlaga, voća i čokolade.