Prije nego što započnete s prženjem mesa ili ribe, ogulite jabuku i nasjeckajte je na tanke kriške, koje potom, dio po dio, popržite na ulju. Nakon što se ulje dovoljno zagrije, a jabuke poprime lagano smećkastu boju, bacite ih i na vatru stavite druge - sve dok ne potrošite sve.
Tek zatim započnite s prženjem mesa. Ovim ćete trikom učinkovito doskočiti teškom i ustajalome mirisu koji se u stanu inače dugo zadržava nakon prženja. Također, prelije li vam se iz protvana u pećnici slučajno smjesa za tijesto, prolivenu smjesu pospite solju ili sodom bikarbonom.
Tako ćete spriječiti zagorjeli miris koji kvari ukus jelu. Veoma jak miris, koji nije jednostavno neutralizirati, imaju, primjerice, riba i češnjak. Nakon njihove pripreme noževi još dugo mogu imati miris po ovim namirnicama. To ćete riješiti tako da nož nakon upotrebe operete u hladnoj vodi, a zatim njime prođete kroz plamen vatre. Popržite malo šećera u tavi. Pržite ga dok ne poprimi boju karamele te dok je miris koji prožima kuhinju još sladak.
Za razliku od različitih umjetnih sprejeva, svijeća i osvježivača prostora, miris karamele je prirodan - proizašao iz vaše vlastite tave, a vrlo je sladak i ugodan. Karamel iskoristite za brzinski desert u čaši - dodajte je slojevima šlaga, voća i čokolade.