gastro postao
Ako imate puno jagoda svakako vam preporučam da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite.
Sorbet od jagoda
Sastojci:
- Jedna mjerica svježih jagoda
- Šećer u prahu
- Rum
- Sušene jagode
- Svježi listovi melise
Priprema:
- Operite pa osušite jagode na komadu kuhinjskog papira. Poredajte ih u plitku posudu i stavite u zamrzivač oko 1 - 2 sata da se smrznu.
- Stavite ih u blender ili se poslužite štapnim mikserom te ih razradite u gustu smjesu.
- Dodajte šećera u prahu po želji (ovisno o tome koliko su jagode slatke). Također i ruma po želji ( ja dodam oko 2 velike žlice). Još jednom dobro izmiješajte te odmah poslužite uz sušene jagode te nekoliko listova svježe melise.
Ako imate puno jagoda svakako vam preporučujem da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite. Narežite ih na ploškice oko 3 mm debljine i poredajte na papir za pečenje. Na suncu će se posušiti za svega dva dana. Pospremite u staklenke i uživajte u njima grickajući ih ili ih upotrijebite u domaćim sladoledima ili biskvitima.
Tamaru možete pratiti na njenom blogu Cake by Design i Facebook stranici.