Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 3563 prikaza 24. rujna 2018.

Arancini - pržene okruglice od riže i slasnih dodataka

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da Talijani arancinima nazivaju pržene okruglice riže? Osim što su sjajna ideja kada vam preostane riže ili rižota, bit će i slasni ručak kojem ćete se uvijek rado vratiti.

Arancinima ne treba previše vremena za pripremu, dovoljno je tek u zdjelu ubaciti sve sastojke, panirati ih, pa pržiti u ulju. I to je to, jednostavnije ne može. Rižu možete začiniti dodacima poput omiljenog sezonskog povrća, sirevima, ribljim ili, kao u našem slučaju, mesnim dodacima. 

Poslužite ih kao samostalan obrok uz umak na bazi vrhnja ili grčkog jogurta ili pak kao prilog jednostavnim mesnim jelima.
 


Potrebno vam je:

  • 300 g kuhane riže
  • 200 g krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • 5 žlica ribanog parmezana
  • 1 šaka sitno sjeckanog peršina
  • 200 g Gavrilović panonice s chilijem nasjeckane na kockice
  • 100 g mozzarelle
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Rižoto ili ljepljivo skuhanu rižu začinite soli i paprom, dodajte jedno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sitno sjeckani peršin i salamu.
  2. Sve pomiješajte pa radite okruglice u sredinu kojih ste dodali komadić mozzarelle.
  3. Kada su kuglice gotove, uvaljajte ih u umućena jaja i krušne mrvice.
  4. Pecite u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.
  5. Poslužite uz umak.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.