gastro postao
Jeste li znali da Talijani arancinima nazivaju pržene okruglice riže? Osim što su sjajna ideja kada vam preostane riže ili rižota, bit će i slasni ručak kojem ćete se uvijek rado vratiti.
Arancinima ne treba previše vremena za pripremu, dovoljno je tek u zdjelu ubaciti sve sastojke, panirati ih, pa pržiti u ulju. I to je to, jednostavnije ne može. Rižu možete začiniti dodacima poput omiljenog sezonskog povrća, sirevima, ribljim ili, kao u našem slučaju, mesnim dodacima.
Poslužite ih kao samostalan obrok uz umak na bazi vrhnja ili grčkog jogurta ili pak kao prilog jednostavnim mesnim jelima.
Potrebno vam je:
- 300 g kuhane riže
- 200 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- 5 žlica ribanog parmezana
- 1 šaka sitno sjeckanog peršina
- 200 g Gavrilović panonice s chilijem nasjeckane na kockice
- 100 g mozzarelle
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Rižoto ili ljepljivo skuhanu rižu začinite soli i paprom, dodajte jedno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sitno sjeckani peršin i salamu.
- Sve pomiješajte pa radite okruglice u sredinu kojih ste dodali komadić mozzarelle.
- Kada su kuglice gotove, uvaljajte ih u umućena jaja i krušne mrvice.
- Pecite u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.
- Poslužite uz umak.
Dobar tek!