Špajza 12. ožujka 2019.

Biljana Milina - strastvena i odvažna slastičarka s Korčule

foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Biljana Milina chefica je kuhinje i slastičarka konobe Mate na Korčuli. Ljubav i talent za pripremu slastica naslijedila je od majke i bake, a inspiraciju vuče iz duge korčulanske  slastičarske tradicije.

Na Korčulu se vratila 2000. godine, nakon što je nekoliko godina provela u Val Gardeni. S obitelji je otvorila Konobu Mate, a naknadno i slastičarnicu Amoreta. Slastičarnicu je ubrzo morala zatvoriti i ambicije preusmjeriti na restoran ekskluzivnog hotela Lešić Dimitri.

 

 

Biljana je 2012. godine preuzela kuhinju obiteljske konobe od majke i specijalitetima, osobito slasticama, privukla brojne goste. U Konobi Mate tako možete uživati u klašunima, amoretima, cukarinima, hrostulama i rožati. Uz tradicionalne otočke delicije, Biljana se ne boji eksperimentirati s korčulanskim proizvodima poput mendula, bosiljka, naranči, smokava, ružinih latica, lovora, kadulje i mente. Također priprema i marmelade od netipičnih sastojaka poput ružinih latica, agruma i poma.

 

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

 

Možda vas zanima... Dodijeljeni kulinarski Oscari najboljim domaćih chefovima - evo pobjednika! Špajza

 

 

Njen desert „Biljanin slatki tanjur“ slobodno bismo mogli nazvati slastičarskom revolucijom i sigurni smo kako bi mu tek rijetki odoljeli. Iz svakog se deserta može iščitati kreativnost, odvažnost i velika ljubav prema poslu, zbog čega Biljana Milina zasluženo nosi trofeja Chef slastičar Gault&Millau Croatia 2019. 

 

 | Author: Goran Jakuš foto: Goran Jakuš

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.