Špajza 25. ožujka 2020.

Chefovi se iz kuhinja sele na društvene mreže

foto: @christinatosi, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Improvizirane kulinarske emisije ovih nam dana popravljaju raspoloženje. Ako ti treba mala doza pozitivne energije, potraži je na ovim Instagram profilima...

Ovih dana rijetko napuštamo kuću i bila bi laž tvrditi da nam to ne pada teško. Kratimo slobodno vrijeme čitanjem, gledanjem serija koje su mjesecima na listi, kavama s prijateljima putem Skypea, ali i pregledavanjem društvenih mreža. Pokazale su se kao izvor pozitivnih informacija kojih kronično nedostaje, izvrsno sredstvo za oglašavanje domaćih proizvođača koji vrše dostavu, ali i sigurna platforma za pružanje podrške.

Moć društvenih mreža vrlo dobro poznaju i chefovi, koji su se ovih dana preselili u virtualne kuhinje. Predvodnik je svakako Massimo Bottura, talijanski virtuoz i vlasnik restorana Osteria Francescana koji je godinama na vrhu ljestvice The World's 50 Best Restaurants. Otkako je zbog koronavirusa privremeno zatvorio restorane, kuha na Instagramu za više od milijun pratitelja. Improvizirani kulinarski show nazvao je Kitchen Quarantine, a spremno odgovara i na pitanja gledatelja. 

Receptima je pratitelje na Instagramu počastila i Christina Tosi, američka slastičarka koja se proslavila inovacijama poput mlijeka od pahuljica i „gole“ torte. Snimila je postupak pripreme biskvitnih kuglica, koje možeš pripremiti od ostataka torti ili kolača, te kolačića za kućne ljubimce. Najavila je i nove video recepte, ali u međuvremenu inspiraciju uvijek možeš potražiti na stranici Milk Bara. Posluju vrlo transparentno pa su tako i njihovi najpoznatiji recepti – javni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by christinatosi (@christinatosi) on

Priključili su se i domaći chefovi

Dijeljenje recepata na društvenim mrežama nije strano ni nekim domaćim chefovima. Pastry chef Robert Hromalić privremeno je zatvorio Le Kolač na Petretićevom trgu, a vrijeme u izolaciji je odlučio iskoristiti za pripremu i objavu foto recepata na Instagramu. "Naše okolnosti ne možemo promijeniti, ali se možemo veseliti ljepšim danima koji slijede. Iskoristite ovo vrijeme za sebe i svoje bližnje, a mi ćemo vam na tjednoj bazi objavljivati različite recepte s detaljnim uputama. Ispunite domove mirisom i toplinom kolača, podijelite ih s onima koje volite", poručili su iz Le Kolača netom prije objave prvog recepta za brownies.

Primijetili smo kako na Instagramu posljednjih dana kuhaju i David Skoko te Marijo Čepek. Iskreno se nadamo kako će se priključiti i veći broj chefova, ali i food blogera, kako bi nam nadolazeći tjedni prošli što brže i produktivnije.

 

Možda vas zanima... Ove male radosti mogu stići na tvoj kućni prag Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.