Špajza 09. ožujka 2019.

Fabricio Vežnaver - neizmjerno talentiran chef sutrašnjice

foto: Gault&Millau
gastro postao gastro.24sata.hr
Chefa Fabricija Vežnavera možemo opisati u tri riječi – jednostavan, skroman i velik...

Vlasnik i chef kuhinje restorana Pergola u istarskoj Zambratiji cijeli je svoj život podredio hrani. Sa strašću i entuzijazmom priprema nova jela i prezentira ih u obiteljskoj konobi koju je preuzeo od oca. 

Od konobe je kreirao izvrstan food design restoran, elegantno i toplo mjesto gdje goste s osmijehom dočekuje njegova supruga Ljiljana. Zajedno vode Pergolu i promišljaju baš o svakom detalju – od porculanskog posuđa i najfinijih čaša za vino do besprijekorno bijelih stolnjaka.

 

 

Možda vas zanima... Dodijeljeni kulinarski Oscari najboljim domaćih chefovima - evo pobjednika! Špajza

 

 

Gurmani iz Hrvatske i okolnih zemalja u restoran se vraćaju zbog ambijenta, ali ponajviše zbog vrhunske hrane. Chef Vežnaver oduševljava kreativnim izričajem, istančanim smislom za sljubljivanje namirnica i tehnikom pripreme. Svaki degustacijski menu doima se poput gastronomskog putovanja u kojem se isprepliću lokalne, sezonske i jednostavne namirnice iznimne kvalitete.

Vrijedi spomenuti kako chef Vežnaver nikada nije imao mentora, već je sve naučio sam, a osobna mu je filozofija da gostima poslužuje isključivo ono što bi i sam htio jesti. Konstantno napreduje i iznenađuje pa mu, bez ikakve sumnje, pripada titula Velikog chefa sutrašnjice za 2019. 

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.