Špajza 12. svibnja 2022.

Foto inspiracija: Najljepše proljetne torte

Foto inspiracija: Najljepše proljetne torte foto: Instagram @domsli22/@mikeescakestudio.yyc
gastro postao gastro.24sata.hr
Pretražili smo društvene mreže i pronašli neke od najljepših proljetnih torti koje jedva čekamo isprobati

Sunce grije, ptičice pjevaju, priroda je ponovno zelena što znači da je vrijeme za jedno - proljetne piknike. Piknik nije potpun bez slasnih zalogaja, a sigurno ne možeš pogriješiti ako se odlučiš prijatelje iznenaditi prekrasnom proljetnom tortom. Ideja za lagane i proljetne torte je toliko mnogo da ćeš sigurno pronaći nešto za sebe.

Proljetne torte preplavile su društvene mreže

Proljetne torte nisu samo torte koje pripremamo od sezonskih namirnica. To su i torte koje su ukrašene proljetnim motivima, šarenim cvijećem, ali se i poslužuju na poseban način - jeste li već probali tortu rezati čašom? Sve su popularnije i minijaturne torte savršene za podijeliti s partnerom ili partnericom na romantičnom spoju. Instagram nam je i dalje glavna inspiracija kada smo u potrazi za takvim fotogeničnim slasticama, a ne možemo preskočiti niti TikTok. Zato smo odlučili izdvojiti naše omiljene proljetne torte koje jedva čekamo pripremiti. 

Trendovi ukrašavanja proljetnih torti

Odmah možemo primijetiti kako je minimalizam jedan od velikih trendova u ukrašavanju proljetnih torti. Predimenzionirane cvjetove od fondanta zamijenili su manji i suptilniji cvjetići izrađeni od raznih krema. Boje proljetnih torti su također nešto zagasitije ili nježno pastelne, a često se radi o bijelim tortama koje imaju šarene detalje. Razlog tomu može biti i činjenica da je sve više slastičara umjetne boje za kolače zamijenilo prirodnim bojama poput praha maline, cvijeta plavog graška ili matcha čaja pa su zato i nijanse ukrasa postale nešto manje intenzivne. Poigraj se i ti s prirodnim bojama i napravi tortu po uzoru na proljetne torte u nastavku.

Najljepše proljetne torte za inspiraciju 

 

 

 

 

 

Ispeci neke od ovih ukusnih torti i ukrasi ih u proljetnom duhu:

torta, jagode Možda vas zanima... Savršena torta s bijelom čokoladom i jagodama Recepti Cheesecake Možda vas zanima... Izbjegni česte pogreške i napravi cheesecake bez mane Špajza Možda vas zanima... Monte torta najbolji je odabir za slavlje! Kolumne Možda vas zanima... Rođendanske torte: Šest provjereno dobrih recepata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.