Špajza 06. siječnja 2024.

Fuliranje ove godine bilježi više od 300.000 posjetitelja

Fuliranje
Fuliranje foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
17 kućica, 40 dana i više od 300.000 posjetitelja - sve su to izvrsne brojke kojima se može pohvaliti aktualno izdanje Fuliranja. Danas je zadnji dan, pa nemoj propustiti priliku za odličnu zabavu i super ponudu hrane i pića

Danas, subotu 6. siječnja, zadnja je prilika za posjetiti popularno Fuliranje koje se i ove godine može pohvaliti rekordnim brojkama. Prema procjeni organizatora, kreativne agencije Kokoš ili jaje, Fuliranje je tijekom 40 dana trajanja posjetilo više od 300.000 ljudi, čime je prošlogodišnja posjećenost premašena za čak 100.000.

Tijekom ovih uglavnom toplih i sunčanih šest tjedana, posjetitelji Fuliranja imali su priliku kušati uistinu raskošan izbor slanih i slatkih delicija najkreativnijih imena naše gastro scene, te vrhunska topla i hladna pića na ukupno 17 kućica smještenih na šarmantnom i nikad ljepše uređenom Strossmayerovom trgu u Zagrebu.

Tijekom cijelog Adventa za odličnu atmosferu bilo je zasluženo 13 DJ-eva koji su imali live nastupe svaki tjedan od srijede do nedjelje, održana su četiri gratis live koncerta: nastupili su Connect, Queen Sensation, Kuzma i Shaka Zulu te TBF za doček 2024. godine. Najmlađi posjetitelji uživali su u podnevnim vikend nastupima Dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki te druženju sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom koji je obitavao na Fuliranju cijeli tjedan od 20. prosinca do Badnjaka.

Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić

Nedjeljom se od 13 sati na Strossmayerovom kuhao i slavni skradinski rižot, a i ova je godina iznjedrila brojna nova hit jela i pića. Uživalo se u Palfijevim buncek burgerima i sočnom pohanom piceku, guštalo se u savršeno elegantnim i majstorski pripremljenim bunsima i tempurama Izakaye, Picnicovoj drukčijoj sarmi, burgeru od kozica, Frenchie Burgeru i kuhanom panettoneu, na desetke vrsta vrhunskih i kreativnih kobasica nudili su Institut Mate Jankovića, Street Food by Public, RougeMarin, Kužinavanje by Damir Tomljanović, i Santa’s Good Food.

Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić

Savršene pak pizze neprestano su se pekle u peći Pizza Social Cluba, pljuštale su pohvale za slasne Pažaninove burgere, na kućici Nebo Streetstyle Deni Srdoč je oduševljavao burritom od obraza crne slavonske svinje, pohanim cannellonima punjenim bakalarom i pitom od jabuka, a hit cijelog Adventa su postali slatki i slani kronuti Boogie Laba, zatim slatka i slana ponuda Briocherie kućice, Tomljanovićeve fritule, Good Foodov Kaiserschmarrn, Publicovi Browniesi, ali i njihovi adventski ćevapi, potom Medakove mazalice kao najbolji lijek za mamurluk.

Za slasne i ukusne a pritom posve lagane delicije pobrinuo se Beg’s Plant Based s jedinstvenim repertoarom plant based delicija od Burek sarme, preko Beef Wellingtona do Tikka Masale i Dan-dan piletine z mlincima. U svako doba dana i večeri savršeni su punchevi stizali iz Punch Housea by Gin Garden, dok su Gingle Bells opet bili hit Fuliranja s neponovljivim kuhanim ginom kojeg po tajnom receptu spremaju već deset godina.

Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić

Besprijekorno organizirana i vrhunski opremljena Rakijarnica u središtu Strossa točila je vrhunsko Šoškić kuhano vino, ali i nikad raskošniju paletu rakija, pjenušaca, vina i šampanjaca, te Guinness pivo. Usto, Fuliranje je prvo i jedino adventsko događanje koje je ove godine uvelo i mogućnost dostave hrane putem Wolta čime su još jednom pokazali inovativnost i proaktivnost koja ih krasi od samih početaka do danas. Rekordne brojke posjećenosti pratile su i brojne pohvale kako posjetitelja tako i domaćih, regionalnih pa i svjetskih medija

Podsjetimo, ugledni je Financial Times, zagrebački Advent proglasio jednim od 10 najboljih u svijetu, te pritom istaknuo Fuliranje kao najcool adventsku destinaciju s inovativnim gastro kreacijama top chefova. Ove se godine zagrebački Advent s Fuliranjem kao najcool dijelom spominje i na listi 25 najboljih u Europi prema portalu The Big7, zatim na listi najboljih na svijetu CNN Travela, tu je i lista uglednog Conde Nast Travellera, te The Times magazina, zatim The Independenta i Daily Maila.

Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić

Službeni podaci TZ Grada Zagreba govore da je glavni grad Hrvatske u prosincu posjetilo gotovo 126.000 turista čime je Zagreb najposjećenija destinacija u Hrvatskoj u prosincu. Brojke nam tako govore da je zagrebački Advent ponovno IN, a Fuliranje kao njegov najstariji i najcool dio svake godine nadmaši sva očekivanja, te s razlogom privlači vjernu publiku i stječe nove fanove koji su Fuliranje od milja prozvali savršenim krugom zadovoljstva.

Fuliranje | Author: Sandro Sklepić Fuliranje foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.