Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 21. siječnja 2019.

Goveđi Stroganoff - ruski klasik koji obožava cijeli svijet

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Govedina u umaku od vrhnja na ruski način odlično se slaže uz tjesteninu ili rižu.

Ruski klasik koji obožava cijeli svijet priprema se neopisivo jednostavno, a uz tek jedan slasni dodatak postat će još ukusniji. Krastavcima, gljivama i govedini dodali smo Gavrilović dodatak i polizali prste nakon uživanja u ovom divnom jelu.,

 


Sastojci:

  • 2 crvena luka
  • 40 g maslaca
  • 30 g brašna
  • senf
  • sol
  • limunov sok
  • 0.80 l kiselog vrhnja
  • 2 kom kiselih krastavaca
  • 100 g gljive miješane
  • 500 filet govedina
  • Gavrilović Fiore salamino
  • 250 ml mesnog temeljca

Priprema:

  1. Crveni luk grubo narežemo, pržimo ga na maslacu dok ne požuti, pospemo brašnom, prelijemo juhom i taj umak 15 minuta kuhamo, a zatim dodamo senf, sol, limunov sok i primiješamo vrhnje.
  2. Fino narezane dinstane gljive i krastavce zavremo u umaku.
  3. Meso narežemo na kocke ili trake pa ga na jakoj vatri kratko peèemo u tavi. Iznutra mora ostati ružičasto pa ga nipošto ne smijemo do kraja ispeæi jer inaèe dobiva okus po koži.
  4. Dodamo i Gavrilović Fiore Salamino narezanu na sitno. Sok od pečenja izmiješamo s umakom, dodamo meso i malo ga provaljamo po umaku, ali umak pri tom na smije više vriti.
  5. Poslužiti uz rižu ili tjesteninu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.