gastro postao
Govedina u umaku od vrhnja na ruski način odlično se slaže uz tjesteninu ili rižu.
Ruski klasik koji obožava cijeli svijet priprema se neopisivo jednostavno, a uz tek jedan slasni dodatak postat će još ukusniji. Krastavcima, gljivama i govedini dodali smo Gavrilović dodatak i polizali prste nakon uživanja u ovom divnom jelu.,
Sastojci:
- 2 crvena luka
- 40 g maslaca
- 30 g brašna
- senf
- sol
- limunov sok
- 0.80 l kiselog vrhnja
- 2 kom kiselih krastavaca
- 100 g gljive miješane
- 500 filet govedina
- Gavrilović Fiore salamino
- 250 ml mesnog temeljca
Priprema:
- Crveni luk grubo narežemo, pržimo ga na maslacu dok ne požuti, pospemo brašnom, prelijemo juhom i taj umak 15 minuta kuhamo, a zatim dodamo senf, sol, limunov sok i primiješamo vrhnje.
- Fino narezane dinstane gljive i krastavce zavremo u umaku.
- Meso narežemo na kocke ili trake pa ga na jakoj vatri kratko peèemo u tavi. Iznutra mora ostati ružičasto pa ga nipošto ne smijemo do kraja ispeæi jer inaèe dobiva okus po koži.
- Dodamo i Gavrilović Fiore Salamino narezanu na sitno. Sok od pečenja izmiješamo s umakom, dodamo meso i malo ga provaljamo po umaku, ali umak pri tom na smije više vriti.
- Poslužiti uz rižu ili tjesteninu.
Dobar tek!