Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 01. svibnja 2020.

Hrskavi prutići od palente idealan su prilog s grilla

Gracia Petek
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još nisi zaključila jelovnik, svakako ubaci i ove prutiće od palente!

Ove godine nam je sve malo pomaknuto, socijalno smo se morali distancirati i nema većih okupljanja, a upravo su zabave uz dobru hranu i roštilj ono zbog čega najviše volim ljeto. No unatoč svemu ovome što nas je snašlo trebamo uživati u prirodi i na svježem zraku. Pa zato roštilj na vrt ili terasu - i grilaj. Najbolje je ionako u krugu najdražih s puno fine hrane.

Ako se mene pita u Hrvatskoj imamo sve što je potrebno za odličan roštilj od obilja svježeg povrća, gljiva, lokalno uzgojenog mesa za mesojede, žitarica i grahorica koje će izvrsno nadopuniti svako jelo. Ja sam se odlučila kao prilog uz meni omiljeni grilani tofu i naravno hrpu povrća napraviti ove ukusne hrskave prutiće koje doma često grickamo.

Palenta je namirnica koju možeš naći na svakom koraku, a po meni ju često podcjenjujemo i ne vidimo dalje od žganaca, iako su žganci fini. Za ove prutiće ti ne treba puno sastojaka, jednostavni su za izradu, a fini i hrskavi. Uvijek se možeš dodatno zaigrati i dodati neki svoj poseban začin. Bitno je samo da palentu skuhaš i ostaviš ju nekoliko sati kako bi se stvrdnula, nakon toga palentu narežeš na oblik koji želiš, možeš napraviti i popečke ili pak zvjezdice. Nakon toga palentu peci na grillu, grill tavi ili pak gurni u pećnicu kako bi postala hrskava. Uz malo truda imaš savršeni prilog koji će obožavati svi, a vjeruj mi grickanje ovih hrskavaca izaziva ovisnost kojoj se rado vračaš. 

 

Možda vas zanima... Odlične rolice od piletine i špeka s grah salatom Špajza

 

Druge recepte potraži na blogu Kiwi go crazy te pratećem Instagram profilu!

 | Author: Gracia Petek Gracia Petek

Sastojci: 

  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • ½ šalice biljnog mlijeka ( ili običnog ako nisi vegan) 
  • 1 šalica palente 
  • 1 mala žličica soli
  • Papar po želji
  • Origano
  • Malo češnjaka u prahu
  • Malo maslinovog ulja

 

Možda vas zanima... Krumpir na grillu: Dva načina za pripremu odličnog priloga Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij povrtni temeljac i  mlijeko. Dodaj palentu i začine. Kuhaj dok palenta ne postane gusta
  2. Pripremi kalup i obloži ga masnim papirom. Izlij palentu u pripremljeni kalup i pusti ju da se stvrdne i ohladi kroz nekoliko sati.
  3. Nareži palentu na željeni oblik. Premaži ju maslinovim uljem.
  4. Zagrij pećnicu na 220°C. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje, posloži palentu na papir za pečenje i ostavi razmak među komadima palente
  5. Kratko zapeci na roštilju ili na grill tavici. Možeš ga peći i u pećnici - desetak minuta na 220 stupnjeva. 

Posluži uz umak po želji i kratko grilani mladi luk. Uživaj u roštilju i lijepo se zabavi!

 | Author: Gracia Petek Gracia Petek

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • marijana1 23:21 14. Svibanj 2020.

    Dobar dan svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 90,000 eura od pouzdanog zajmodavca. Već sam dva puta postao žrtvom prijevare sa ... prikaži još! zajmovima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona, pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga. Zvao sam ovog zajmodavca kontaktirajte putem e-pošte: westlakefinancehome@gmail.com