Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 23. studenoga 2018.

Jastučići s mljevenim mesom - genijalni zalogajčići u domaćem tijestu

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaće tijesto i spoj sočnih sastojaka u punjenju na vaš će stol donijeti fantastične okuse.

Mljeveno meso pomiješajte s kruhom i omiljenim Gavrilović dodacima, upakirajte ga u domaće tijesto za tjesteninu, pa kuhajte u temeljcu za još bogatije arome. Jastučiće poslužite u omiljenom umaku i uz dobru sezonsku salatu.

 

 

Tijesto:

  •  500 g pšeničnog brašna 
  • 3 jaja 
  • 1 šalica vode 
  • sol 

Punjenje:

  • 500 g mljevenog mesa 
  • 100 g Gavrilović zimske salame
  • bijeli kruh 
  • 1 jaje 
  • 1 crveni luk 
  • povrtni temeljac

Postupak:

  1. Zamijesite tijesto, stavite u prozirnu foliju i ostavite dva sata. 
  2. Izmiješajte sastojke za punjenje (kruh neka ne bude svjež). 
  3. Stavite nadjev na razvaljane trake tijesta te ih narežite na džepiće. 
  4. Kuhajte ih u kipućoj povrtnoj juhi pet-šest minuta, no nemojte ih staviti previše kako se ne bi slijepili.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.