gastro postao
Domaće tijesto i spoj sočnih sastojaka u punjenju na vaš će stol donijeti fantastične okuse.
Mljeveno meso pomiješajte s kruhom i omiljenim Gavrilović dodacima, upakirajte ga u domaće tijesto za tjesteninu, pa kuhajte u temeljcu za još bogatije arome. Jastučiće poslužite u omiljenom umaku i uz dobru sezonsku salatu.
Tijesto:
- 500 g pšeničnog brašna
- 3 jaja
- 1 šalica vode
- sol
Punjenje:
- 500 g mljevenog mesa
- 100 g Gavrilović zimske salame
- bijeli kruh
- 1 jaje
- 1 crveni luk
- povrtni temeljac
Postupak:
- Zamijesite tijesto, stavite u prozirnu foliju i ostavite dva sata.
- Izmiješajte sastojke za punjenje (kruh neka ne bude svjež).
- Stavite nadjev na razvaljane trake tijesta te ih narežite na džepiće.
- Kuhajte ih u kipućoj povrtnoj juhi pet-šest minuta, no nemojte ih staviti previše kako se ne bi slijepili.
Dobar tek!