gastro postao
Jednostavni za pripremu, a idealni za vruće ljetne dane, ovi žličnjaci u potpunosti će vas osvojiti!
Da se pašteta ne slaže samo uz kruh, dokazuju i ovi fantastični žličnjaci. Veličine jednog zalogaja, bit će odlična grickalica za ljetna druženja na otvorenom.
Poslužite ih uz kečap, majonezu ili tartar, a odličan odabir bit će i umak od grčkog jogurta sa svježim biljem, malo limunovog soka, soli i paprom. Jednostavnije ne može!
Sastojci:
- 250 g krumpira
- 150 g Gavrilović pileće paštete
- 1 glavica luka
- zeleni peršin
- 1 žlica krušnih mrvica
- 2 jaja
- crvena paprika
- papar
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
- Krumpir skuhati. Potom ga naribati, dodati nasjeckani luk, peršin, jaja, mrvice i paštetu.
- Začiniti i dobro promiješati.
- Žlicom oblikovati žličnjake i pržiti u vrućem ulju.
Dobar tek!