Špajza 29. lipnja 2017.

Ljetna grickalica: Žličnjaci s neočekivanim sastojkom

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni za pripremu, a idealni za vruće ljetne dane, ovi žličnjaci u potpunosti će vas osvojiti!

Da se pašteta ne slaže samo uz kruh, dokazuju i ovi fantastični žličnjaci. Veličine jednog zalogaja, bit će odlična grickalica za ljetna druženja na otvorenom.

Poslužite ih uz kečap, majonezu ili tartar, a odličan odabir bit će i umak od grčkog jogurta sa svježim biljem, malo limunovog soka, soli i paprom. Jednostavnije ne može!

 

Sastojci:

  • 250 g krumpira
  • 150 g Gavrilović pileće paštete
  • 1 glavica luka
  • zeleni peršin
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • crvena paprika
  • papar
  • sol
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Krumpir skuhati. Potom ga naribati, dodati nasjeckani luk, peršin, jaja, mrvice i paštetu.
  2. Začiniti i dobro promiješati.
  3. Žlicom oblikovati žličnjake i pržiti u vrućem ulju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.