Špajza 24. ožujka 2023.

Kralj Charles u potrazi je za novim kuharom

Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla
Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla u potrazi su za novim chefom koji bi se priključio timu od 30 kuhara koji za njih kuhaju u 6 rezidencija foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Službena titula novog kraljevskog kuhara bit će Premier Sous Chef, a bit će dio tima od čak 30 kuhara koji za kralja, njegovu suprugu, članove kraljevske obitelji i njihove goste kuhaju u 6 rezidencija

Britanski kralj Charles III. u potrazi je za novim chefom koji bi se pridružio timu od ukupno 30 chefova koji za njega kuhaju u 6 rezidencija. Službena titula novog kraljevskog zaposlenika bit će Premier Sous Chef, a bio bi, kako stoji u natječaju za posao, zadužen za pripremu "veličanstvenih jela od sezonskih namirnica", morao bi u kuhanju koristiti isključivo sezonske namirnice te brinuti o zalihama u kraljevskoj smočnici te osoblju u kuhinji.

 

Irski gulaš Možda vas zanima... Jednostavan irski gulaš jede se i na kraljevskom dvoru Recepti

 

Novi chef Njegova visočanstva radit će ukupno 45 sati tjedno, raspoređeno na 5 dana u tjednu, a morat će surađivati s glavnim chefom te royal chefom i s njima "raditi na strategiji oživljavanja tradicionalnih jela te osmišljavanju novih". Od novog budućeg kraljevskog kuhara očekuje se da "odlično poznaje klasičnu kuhinju, kao i food industriju općenito, da bude sposoban osmišljavati menije za različite prigode i da bude vrhunski u svom poslu".

Kako će novi chef kuhati za pripadnike kraljevske obitelji i njihove uzvanike, morat će znati pripremati jela prilagođena različitim načinima prehrane, a poseban fokus bit će mu na pripremanje veganskih jela – i zbog gostiju i zbog kralja.

 

 | Author: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla odlučit će koji će im kuhar kuhati u budućnosti foto: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL

Kralj Charles, naime, iako nije vegan, dva dana u tjednu izbjegava meso i sve proizvode životinjskog podrijetla kako bi, izjavio je to 2021. u intervjuu za BBC, pomogao u borbi protiv klimatskih promjena. "Jako je važno što jedemo", poručio je tada Charles koji i na dane kada jede meso pazi da je ono iz lokalnog uzgoja. Otkad je postao kralj, Charles je unio jednu važnu promjenu na kraljevski jelovnik – zabranu kupnje i posluživanja guščje jetre (foie gras) zbog izuzetno okrutnog načina uzgoja gusaka za tu deliciju.

 

Možda vas zanima... Nevjerojatni gastro običaji kraljevske obitelji Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.