Joel Serra, australski kuhar, bloger i autor kuharice „Papalosophy“ u Dubrovniku će kuhati za malobrojne sretnike koji su uhvatili kartu za posebno kulinarsko iskustvo „The Gypsy Table“.
U nastavku pročitajte što Serra govori o hrani, trendovima, ali i hrvatskoj kuhinji!
Reci nam nešto o sebi i svom poslu u jednoj rečenici.
Hrana nije ono što kuhaš, već ono što drugi osjećaju u okusu. Iskustvo je najbitnije.
Kako bi opisao svoju strast prema kuhanju u nekoliko riječi?
Fuzija svježeg i zabavni okusi
Koji su trenutni trendovi u kulinarstvu?
Neovisni chefovi postaju pravi umjetnici. Menu je samo dio iskustva i platforme poput VizEata omogućuju im da dijele svoju strast sa zaljubljenicima u hranu iz cijelog svijeta.
Jesi li dosad isprobao hrvatsku kuhinju? Ako jesi, kako ti se svidjelo?
Gledao sam epizodu showa Anthonyja Bourdaina „No Reservations“ koja je snimljena u Hrvatskoj i žudim za vašim sirevima, morskim plodovima, medovinom i bijelim tartufima koje još nisam isprobao.
Jesi li pripremio nešto neobično i novo za svoj event u Hrvatskoj i što očekuješ od posjeta Dubrovniku?
Jesam! U pitanju je jedan od recepata iz moje kuharice u kojem kombiniram marokanske glazirane mrkve sa svojom verzijom bliskoistočnog humusa i nekoliko tajnih sastojaka.
Dubrovnik je na popisu svih koji vole putovati i jesti i ja želim otkriti zašto! Namjeravam otkriti tko započinje gastro trendove u Dubrovniku i može li grad ( i cijela Hrvatska) postati još jedna destinacija koju će VizEat preporučati gostima koji traže novo i autentično kulinarsko iskustvo.