Špajza 09. svibnja 2019.

Listovi banane umjesto vrećica? Definitivno da!

foto: Perfect Homes Chiangmai
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo morate vidjeti! Zaljubili smo se u eko trend s Tajlanda...

U posljednje se vrijeme sve više šuška o potpunom ukidanju plastičnih vrećica za pakiranje voća i povrća u supermarketima. Dok nam se taj potez u isto vrijeme čini genijalnim, ali i pomalo nemogućim, jedan se supermarket na Tajlandu dosjetio sjajne ideje. Umjesto u vrećice, voće i povrće možete pakiraju u list banane.

 

Možda vas zanima... Tri gastro trenda koji tek dolaze - jeste li fan ovih delicija? Špajza

 

 

Luk, papričice, zeleno lisnato povrće tako su od sada svoje mjesto pronašli u velikim listovima banane umjesto u nepotrebnoj plastici. Ipak, ova ideja pomalo je nemoguća u zemljama gdje listovi banane nisu lako dostupni, no uvijek postoje alternative. Možemo zamisliti da, primjerice, stručak šparoga umatamo u listove salate ili blitve, a zatim vežemo listovima poriluka. 

Pozdravljamo ideju i nadamo se da će, uz nedavno uvođenje platnenih vrećica u nekim od domaćih trgovina, i kakav trend poput ovog uskoro zaživjeti na prostorima bližim nama. 

 

Možda vas zanima... MUKBANG - YouTube trend koji će vas zaprepastiti Špajza

 

 | Author: Perfect Homes Chiangmai foto: Perfect Homes Chiangmai

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.