gastro postao
Punjene paprike pripremljene na ovaj način neće vam oduzeti previše vremena, a bit će upravo idealno jelo za hladne zimske dane.
Ručak koji uključuje slasne punjene paprike i domaći umak od rajčice definitivno ubrajamo među najdraže. Pripremite punjene paprike prema mađarskom receptu, poslužite ih same, uz krišku toplog domaćeg kruha ili same, pa uživajte u pravom zimskom ručku koji grije na najfiniji mogući način.
Postupak pripreme pogledajte u videu!
Trebat će vam:
- 8 paprika
- 500 g svinjetine ili pola svinjskog, pola goveđeg mesa
- Gavrilović suhe svinjske pečenice
- 2 žlice riže
- režanj češnjaka
- crveni luk
- sol
- papar
- 3 žlice ulja ili masti
- 1 jaje
- 1 kg svježe rajčice.
Za zapršku:
- 2 žlice ulja ili masti
- 2 žlice brašna
- sol, šećer prema ukusu
Priprema:
- Pripremite lijepu, ravnu papriku, operite ju, odstranite peteljku, žile i sjemenke. Pazite da ne oštetite papriku.
- Mljeveno meso izmiješajte s 2-3 žlice ulja, jajem, opranom rižom, solju, paprom, suhom svinjskom pečenicom nasjeckanom na sitno, protisnutim češnjakom i lukom, pa sve skupa dobro izmiješajte.
- Svježu rajčicu skuhajte i propasirajte. Ako imate mikser onda rajčicu stavite u vrelu vodu, ogulite je i izmiksajte.
- Od masnoće i oštrog brašna napravite svjetliju zapršku i dodajte propasiranu rajčicu. Posolite i popaprite prema ukusu. Napunite paprike i kad umak od rajčice zavrije, stavite ih u umak i skuhajte.
- Ako ostane nešto mesa, iz mase oblikujete okruglice i stavite ih u umak od rajčice.
Dobar tek!