Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 8573 prikaza 28. prosinca 2018.

Mađarske punjene paprike - ovakve još niste isprobali!

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjene paprike pripremljene na ovaj način neće vam oduzeti previše vremena, a bit će upravo idealno jelo za hladne zimske dane.

Ručak koji uključuje slasne punjene paprike i domaći umak od rajčice definitivno ubrajamo među najdraže. Pripremite punjene paprike prema mađarskom receptu, poslužite ih same, uz krišku toplog domaćeg kruha ili same, pa uživajte u pravom zimskom ručku koji grije na najfiniji mogući način.

Postupak pripreme pogledajte u videu!

 

 

Trebat će vam:

  • 8 paprika
  • 500 g svinjetine ili pola svinjskog, pola goveđeg mesa
  • Gavrilović suhe svinjske pečenice
  • 2 žlice riže
  • režanj češnjaka
  • crveni luk
  • sol
  • papar
  • 3 žlice ulja ili masti
  • 1 jaje
  • 1 kg svježe rajčice.

Za zapršku:

  • 2 žlice ulja ili masti
  • 2 žlice brašna
  • sol, šećer prema ukusu

Priprema:

  1. Pripremite lijepu, ravnu papriku, operite ju, odstranite peteljku, žile i sjemenke. Pazite da ne oštetite papriku. 
  2. Mljeveno meso izmiješajte s 2-3 žlice ulja, jajem, opranom rižom, solju, paprom, suhom svinjskom pečenicom nasjeckanom na sitno, protisnutim češnjakom i lukom, pa sve skupa dobro izmiješajte.
  3. Svježu rajčicu skuhajte i propasirajte. Ako imate mikser onda rajčicu stavite u vrelu vodu, ogulite je i izmiksajte. 
  4. Od masnoće i oštrog brašna napravite svjetliju zapršku i dodajte propasiranu rajčicu. Posolite i popaprite prema ukusu.  Napunite paprike i kad umak od rajčice zavrije, stavite ih u umak i skuhajte. 
  5. Ako ostane nešto mesa, iz mase oblikujete okruglice i stavite ih u umak od rajčice. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.