Mladići, niste nešto pretjerano umorni, kakva je bila ova sezona?
Nismo umorni samo se raspadamo (smijeh). Sezona je bila odlična, dobri gosti i baš smo je s guštom odradili.
Po čemu ćete pamtiti ovo ljeto?
Sigurno ću je zapamtiti po velikim vrućinama. Ovo je bila sezona velikih promjena kod nas, gosti su primijetili te stvari i sa zadovoljstvom to prihvatili, a i mi smo zadovoljniji kad vidimo da se većina tih gostiju vraća.
Što se najviše naručivalo, po kojem je jelu u biti danas poznat Badi?
Ovo ljeto je najviše išao degustacijski „Mare“ (More) 5 sljedova sa svim najboljim namirnicama iz našega mora. Kad se gleda naš restoran kroz povijest (ipak nam je 32 godine!) jela po kojima smo bili prepoznati su Buzara Badi i Brancin u kruhu, to su jela koja se i danas nalaze na našem meniju, a i ostat će (smijeh).
Kakva je situacija s konkurencijom u vašem klasteru, Istri, Sloveniji, Italiji?
Imamo sreću da su oko nas uglavnom sve dobri restorani, a to nas i veseli.
Koja je filozofija Badija?
Spoj tradicije i kreativnosti
Odmarate li preko zime?
Odmaramo, kako stvari sad stoje odmarat ćemo se od 15.1. do 1.3. Možda se nešto izmjeni ali najvjerojatnije tada.
Kako ste zadovoljni članstvom u JRE, i što vam je to donijelo?
Vrlo smo ponosni što smo dio JRE obitelji!!!
Pratite li svjetske trendove, kada izlazi nešto novo?
Normalno da pratimo, ali mi se uglavnom držimo naše filozofije. Mi u restoranu uvijek radimo sa sezonskim namirnicama. Što se tiče Dana švoja i njima sličnih manifestacija, mi nismo direktno uključeni, ali uvijek radimo sezonska jela. Tako da mijenjamo i jelovnik po sezonama, uglavnom 4-5 puta godišnje. Ove godine malo kasnimo - koliko god da smo brzo spremili ljetni meni, toliko kasnimo s jesenskim (smijeh). Jednostavno zbog posla nismo stigli prije, pa se pripremite za listopad.
Nova jela? Sve je još u fazi „kompletiranja“. Sousvideani hlap na gelu od cikle i sipicama, i škamp i jabuka za sada, a ostalo će te pričekati kojih desetak dana.
Hvala puno, vidimo se u Lovrečici!