Špajza 06. prosinca 2023.

Misal Millennium brut najbolji je hrvatski pjenušac!

Misal Peršurić
Dodjela prestižne nagrade na 16. VINOcomu foto: Facebook @Misal Peršurić
gastro postao gastro.24sata.hr
Velika zlatna medalja i titula EU pjenušac Hrvatske za 2023. godinu pripala je pjenušcu Misal Millennium brut koji ponosno potpisuju vrijedne sestre Peršurić - Ana i Katarina

Od prošlog četvrtka do nedjelje (30 studenoga do 2. prosinca) u zagrebačkom hotelu Esplanade održano je 16. Izdanje VINOcoma, najposjećenijeg domaćeg sajma vina, s najdužom tradicijom. Sudjelovao je zavidan broj vinara iz čitave Hrvatske, a predstavljena su o vina iz okolnih zemalja te s internacionalne vinske scene.

 

Zagreb VINOcom Možda vas zanima... Počinje 16. Zagreb VINOcom, najposjećeniji festival vina Najave

 

Među izlagačima bile su i vrijedne sestre Ana i Katarina Peršurić, iz vinske kuće Misal Peršurić poznate po vrhunskim pjenušcima. One su se nakon VINOcoma imale i čime pohvaliti – vrijednom nagradom čiju su važnost najbolje opisale vlastitim riječima:

“Ove godine smo na legendarnom Festivalu vina i kulinarstava VINOcom bili kratko, ali za nas slatko, uspješno i ponosno... Održana je dodjela nagrada za EU pjenušac Hrvatske 2023., nagrade koju dodjeljuje Organizacija europskih biotehnologa.

Na ovom jedinstvenom natjecanju naš Misal Millennium brut osvojio je 1. mjesto s najvećim brojem bodova odnosno Veliku zlatnu medalju i titulu EU pjenušac Hrvatske za 2023. godinu, dok je Misal Blanc de blancs brut natur osvojio 3. mjesto… Jako smo ponosni i sretni što je komisija prepoznala našu kvalitetu”, poručile su Ana I Katarina koje su posao učile od najboljeg – svog oca Giordana Peršurića, slavnog istarskog enologa poznatog i po tome da je proizveo prvi pjenušac od malvazije istarske.

 | Author: Robert Anić/PIXSELL Giordano Peršurić foto: Robert Anić/PIXSELL

Katarina i Ana radile su uz oca, a od 2015. i njegova iznenadna odlaska, samostalno vode vinariju Misal te nižu brojna priznanja za svoje vrhunske pjenušce.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.