Špajza Gastro zvijezda 22. studenoga 2017.

Najbolji od najboljih regionalnih food blogera!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Masterchefica Lana Mihić Klingor, direktorica marketinga Zvijezde Marina Knežević, veliki food bloger Darko Kontin i urednik Gastro.hr-a Domagoj Jakopović Ribafish nakon nekoliko neprospavanih noći, doduše, svatko u svom stanu, konačno su pregledali sve prijave za najveći blogerski natječaj godine!

Vrijedne nagrade i slava očekuju naše i regionalne blogere koji su se u posljednjih dvadesetak dana prijavili na stranici gastro-zvijezda.hr. Finalni event kad ćemo saznati sve pobjednike u devet kategorija, kao i apsolutnog pobjednika, Gastro zvijezdu godine 2017., održat će se u novootvorenom restoranu Batak na Radničkoj cesti 6. prosinca 2017., a evo koja su razmišljanja sinoć napunila lounge room u preuređenoj zgradi 24 sata, gdje je sinoć žiri izdvojio najuže favorite za finale, koje ćemo u petak u live prijenosu vidjeti na facebooku Gastro.hr-a

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot
 

Kao prvo, svi smo se isposvađali, pomirili, izgladili, rastužili i na kraju ponosni otišli kućama. U nekim je kategorijama bila gužva, u nekima više sjajnih blogera, negdje smo ostali bez riječi, nekima imali za prigovoriti, ali u svakom slučaju – bilo je plodonosno i zabavno.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

U kategoriji recenzija uživali smo u putešestvijama Uvijek gladne, koja piše zdušno, konkretno i zanimljivo, pregršt bodova je dobila i Harapana, kao i vrijedni fotograf Julio Frangen i nezaustavljivi lutajući Slavonac Mario Jukić. Ribafish se durio pet minuta jer mu nitko nije dao glas za recenzije ćevapa i burger, ali to ionako ne bi bilo po pravilima, pa se prešlo na videe.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

Oduševljenje u kategoriji međunarodne kuhinje su polučili gosti iz Srbije (a bilo ih je i iz Makedonije) So i biber, O slanom i slatkom, Možeš se udat te naš dragi bloger Začinjeno s ljubavlju, dok je u vegetarijanskoj kuhinji u velikoj gužvi malo ispred konkurencije bio poker Zelenarium, Zdrava Iva, Porcija i pol i Mali chef.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot
 

Kod najboljih fotografija nismo mogli vjerovati da ih ima toliko divnih, a da su autorske... I opet su nam iz Srbije došli Hleb i lale, zatim Domaćica, Shedonistana, kao i Cooking with the cat, a kod najboljeg videa smo htjeli otići do tih ljudi i gledati uživo kako, pobogu to rade!?

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

Izdvojili su se i opet Domaćica, Ja u kuhinji, Foodgasm Croatia kao i Like chocolate i Recepttura. Za bebe i djecu najbolje rade Chiarin tanjurić, Kitchn stories, Girotondo i Domaćica, ali neki od blogera zbog raznih razloga neće sudjelovati u završnom natječaju, pa smo i to morali uzeti u obzir.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot
 

U glavnim kategorijama, onima u kojima naše finaliste očekuju i specijalni izazovi, kod slastica svakako treba spomenuti Like chocolate i Prstohvat soli, Od slatkoga slađe, Sweet life by Karla i Cukar. Dakle, divota.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

A tek kad je trebalo proglasiti zdravu hranu nismo mogli odlijepiti pogled od Delicious and healthy by Maya, Zelenarium, Lana i hrana, Hleb i lale, Cooking with the cat, Natalie's health i Zelenarium, dok je tradicionalnu kuhinju začinio Začinjeno s ljubavlju, Od slatkog slađe, Mali chef, Cukar, i sigurno smo nekoga izostavili, ali ovo je tek prva sezona...

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot
 

Što reći, nego – strpite se do petka, a onda svi za mobitele i računala i prionite na glasanje nakon facebook livea u petak! Gastro zvijezda čeka svojih prvih deset pobjednika!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.