Upravo na vrijeme za Valentinovo, sastavili smo posebnu zbirku jedinstvenih savjeta o kavi i čokoladi kako bismo vas doveli u ljubavno raspoloženje. Bilo da ste u vezi, ili si jednostavno želite sami ugoditi poslasticom, čokolada i kava su tu za vas za ovo
Valentinovo. Što vam se može ne svidjeti?
Kava i čokolada… najbolji način da započnete razgovor!
Kava i čokolada… pravi izgovor da predahnete!
Kava i čokolada… savršen poklon za prijatelja!
Kava i čokolada… kombinacija da zavedete ili budete zavedeni!
Kava i čokolada… za prvi spoj!
Kava i čokolada… mogućnost da ostanete skupa!
Kava i čokolada… spoj koji prvi romantični susret čini tako savršenim!
Kava i čokolada… za kreiranje osobne poruke ljubavi!
Kava i čokolada… za slavljenje romantike i pokazivanje ljubavi!
Kava i čokolada… znači nevjerojatan gutljaj grijeha!
Kava i čokolada… jednostavno važne za druženje!
I, zapravo, "kava nije nešto što jednostavno pijete, nego je to način da ostanete zajedno"! To je ideja koju je Luigi Lavazza imao na umu kada je osnovao tvrtku 1895. godine, a nakon više od 120 godina još uvijek nudi najbolje iskustvo druženja s talijanskom kavom diljem svijeta, inspiriranom istom strasti i učenjem njezina utemeljitelja.
Zato smo stručnjaka za kavu iz Međunarodnog centra za obuku u Torinu zamolili da s nama podijeli nekoliko ukusnih varijacija kave i čokolade koje možemo isprobati kod kuće.
Bečka kava
Mala i jednostavna za pripremu, bečka kava ipak pršti božanstvenim okusima. Ovo je recept za kavu koji svakim gutljajem slika raskošnu sliku bečke elegancije.
Priprema:
- Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu.
- Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag.
- Pospite čokoladnim mrvicama.
Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.
Talijanska Mocha
Marocchino fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za početak dana ili završetak obroka uz notu ugode.
Priprema:
- Skuhajte espresso u maloj staklenoj čaši.
- Dodajte gustu crnu tamnu čokoladu.
- Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.
- Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka.
- Još jednom pospite kakaom u prahu.
Crostata Mocha
Crostata s mochom i čokoladnom kremom ukusan je deset jednostavan za pripremu koji kombinira tradicionalnu konzistenciju kolača od tijesta s punim okusom Ganache kreme. Savršena za doručak i desert.
Priprema Ganache kreme:
- Pomiješajte dva žumanjka sa šećerom i mutite dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Zagrijavajte punomasno vrhnje dok ne zavrije.
- Dodajte žumanjke i kuhajte do 90 ° C.
- Dodajte kavu i dobro izmiješajte.
- Prelijte smjesu preko čokolade natrgane na kockice.
- Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
- Ohladite u hladnjaku.
Priprema tijesta:
- Narežite maslac na kocke i zagrijte na sobnu temperaturu.
- Oblikujte oblik fontane od brašna i kakao praha.
- Stavite maslac, šećer i jaje u sredinu fontane.
- Mijesite sastojke, a zatim dodajte brašno dok smjesa ne postane glatka.
- Vratite u hladnjak na 1 sat.
- Obložite tijestom dno i stranice vaše posude za pečenje.
- Vilicom izbodite bazu crostate.
- Pecite u klasičnoj pećnici na 180 ° C 18 minuta.
- Ostavite da se ohladi.
Spajanje:
- Koristeći slastičarsku vrećicu, mlaku Ganache kremu prelijte preko kolača.
- Stavite u hladnjak sve dok se krema potpuno ne ohladi.
- Pospite šećerom u prahu i poslužite.
A ako se osjećate spremnima za izazov, odvojite nekoliko minuta kako biste naučili tehnike poznatog chefa i napravili savršeni čokoladni dar, mješavinu osjećaja i okusa za one koji su pravi ovisnici o kavi i čokoladi. Čokoladu s kavom kao partneri su kreirali 2007. godine Lavazza i poznati chef Ferran Adrià.
Tekući dušik i jestivo zlato
Nismo u znanstvenom laboratoriju, nego u kuhinji Ferrana Adrie, chefa pionira na kulinarskoj fronti koji je prvi spojio svoju umjetnost
sa stručnosti Lavazza tima.
Adrià je razbio pojedinačne elemente, stvorivši pravi predmet želje. Kava je morala proći kroz brojne različite transformacije: od
jednostavnog zrna do kompleksnijih zašećerenih kocki, od čvrstog do tekućeg stanja, i konačno, od vrućeg do hladnog.
Zbog uranjanja u tekući dušik, šećerna kocka kave očvrsne. Tada je spremna za umakanje u fontanu vruće čokolade. Jestivo zlato poboljšava njezin izgled. Ali pravo iznenađenje dolazi iznutra: "srce“ od tekuće kave. Zapravo, kada se čuva u hladnjaku, kava u čokoladi se otapa i ostaje zarobljena unutar sloja čokolade.
Jednostavno zrno kave dovodi do beskrajnih kreativnih mogućnosti i čokolada s kavom nije ništa drugo nego dokaz kako se materija može oblikovati kako bi se kreirali novi oblici osjetilnih iskustava.
Ovih dana bi život bez kave i čokolade bio jako tužan!
Uživajte u svome Valentinovu!