Špajza 08. ožujka 2019.

Ovo su jela koja blogerice preporučuju za Dan žena

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Pitali smo naše blogerice kako slave 8. mart i kojim bi jelom htjele proslaviti ovaj poseban dan. Pročitajte i inspirirajte se...

Food blogericama svaki je dan obilježen izvrsnom hranom i kulinarskim eksperimentima pa ih je teško iznenaditi. Ipak, postoji hrana kojoj jednostavno ne mogu odoljeti i koja će ih, nadamo se, danas i dočekati kad završe s radnim obavezama. 

 

Kasandra Draganić (Forking Croatia)
 

S obzirom na to da je Dan žena tek nekoliko dana nakon mog rođendana, nikad se nije dodatno slavilo (valjda imam pravo na samo jedno slavlje u tjednu haha), no ono što bih si za ovogodišnji Dan žena poželjela je neka fina večera koju si nisam sama skuhala, čašu ili dvije finog vina s kojima bih nazdravila svim divnim ženama koje znam i s kojima sam okružena te onima čije me životne priče inspiriraju na mom putu.

A kad bih morala birati jelo, to bi svakako bili neki morski specijaliteti koje nisam vična sama pripremati, možda čak gulaš od hobotnice, a pošto u njega ide i vino, sigurno bi se našla i čaša za nazdraviti.

 

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

 

Gracia Petek (Kiwi go crazy)

Volim 365 dana u godini slaviti ljepotu života. Ljepotu života koja ima uspona i padova. Volim taj cijeli spektar emocija. Pa to i je život! I lijep je. Možemo naučiti uživati u svemu, čak i tuga može biti pravi užitak spoznaje. Zapravo mislim da bi svaki dan trebao biti dan žena ili pak dan muškaraca. Dan kad volimo sebe, dan kad odabiremo ono što nas ispunjava, ono što je za nas najbolje. Trebali bi svaki dan slaviti kao da nam je posljednji. Jer jednom će doista biti posljednji.  Svakodnevno bi trebali brinuti o sebi i biti zahvalni na novoj čaroliji.  

A jelo koje bi željela jesti na ovaj obično neobičan dan je jelo spremljeno s ljubavlju i da bude vegan za mene. Iako sam vegan, nisam posebno zahtjevna biljka što se tiče hrane. Par jednostavnih sastojaka i dobri začini su sve što mi treba. Idealni recept bi mi definitivno bio veganski tempeh chili! 

 

 | Author: Gracia Petek foto: Gracia Petek

 


Ena Kokanović (Foodgasm by Ena)
 

Odrasla sam u kući s još tri žene - dvije sestre i mama, tako da se tata svake godine potrudio da nam pokloni cvijet za dan žena. I danas se nastavila ta tradicija iako, moram priznati, radije bi buketić mladog luka nego karanfil!

Prošle godine mi je dragi pripremio rižoto s janjetinom i mladim lukom, a za deset najbolji lava cake ikad! To bi jela svake godine, ali mora on pripremiti, mislim da je baš u tome čar.

 

Možda vas zanima... Mileram torta sa slatkim od kupine - lažni cheesecake iz lonca Kolumne

 

 

Žene u svom životu možete iznenaditi jednim od Eninih genijalnih recepata - poput ove divne mileram torte.

 

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Sretan Dan žena!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.