Špajza 17. travnja 2016.

Ne propustite vrhunsku spizu u Lucasu

Lucas
foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Priča duga sedam godina sada ulazi u novu fazu: nakon što smo godinama bili naviknuti na vrhunske pizze, Lucas se lagano okreće – pašti!

Vlasnik pizzerije Lucas Jere Rubelj iz okolice Primoštena, u gastronomiji je od mladih dana, prošao je radeći u restoranima cijelu Europu i vrhunski ispekao zanat. Sa sinom i suprugom tako već godinama piše jednu lijepu zagrebačku obiteljsku štoriju.

Vrijedno priznanje „Najbolja pizza Hrvatske 2013. godine“, kao i novinarski Grand prix na prvom „Pizza Expou“ u Prelogu ponosno krase zidove njegova lokala, dok jedemo i slušamo njegovu priču.

Lucas | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

„Luca's nije klasična pizzerija, no iako se ponosimo nepromijenjenom kvalitetom i raznim vrstama pizza, želimo jednoga dana postati prva prava specijalizirana zagrebačka špageterija. Naravno da nećemo izbaciti naše klasične, kao ni specijalne pizze iz ponude, ali fokus nam je usmjeren na igranje s novim vrhunskim jelima.“

Kad smo već kod raznolikosti, divno je gledati meni na kojem stoje bijele i baguette pizze, njoki, špageti, tagliatelle, rižota, lazanje, salata, domaći pesto genovese, ukusno i lijepo mjestašce na kojem posebno plijeni prostor oko šanka, čiju urednost i divan mediteranski šth potpisuje Jerina supruga. Lucas krase poštene porcije, kompletan obrok, kao i pristupačne cijene.

Lucas | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Sve rade sami, obiteljski, od salate do kolača, namirnice su što je moguće više domaće - škampi dolaze iz Dalmacije, pašta je uglavnom ona iz Kanfanara, Matić, a tu su i samo isprofilirana domaća vina - Matošević, Kozlović, Krauthaker, Tomić, Skaramuča... 

Play of the day su svakako Tagliatelle con scampi koje stoje 65 kuna, a okus im je kao da igraš picigin na nekom otočnom raju. Samo Leo di Caprio fali... Miris Mediterana, jako, ne onako pretjerano talijanski nježno, nego stameno, s puno intenzivnih, korektnih okusa. Škampi su veliki kao obrambeni igrači, ukusni, domaći, tjestenina pruža taman toliko otpora koliko i treba. Vrhunska večera, za svaku pohvalu. 

Lucas | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

„Svi danas imaju pizze, a mi smo dosegli na vrh, održavamo kvalitetu i idemo dalje tražeći nešto novo, nove izazove“. kaže nam gospodin Rubelj, a mi se u mislima već brusimo na njegovu baguette pizzu. Uglavnom, Lucas je drugačiji i stvarno prepoznatljiv po svojim tjesteninama i salatama, a pizze su im stvarno vrhunske.

Dakle, što drugo reći, nego, navratite u Lucas u ulici grada Vukovara 35a - lokal od pašte i točka! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.