Špajza 24. siječnja 2017.

Proslavljeno Vince uz vrhunsku slavonsku kapljicu iz FeraVina

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Blagdan svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara, vinograda i vina proslavili smo u vinariji FeraVino na zajedničkom druženju po običajima koji se tradicionalno njeguju za taj praznik vina.

Posjet FeraVinu započeli smo obilaskom vinskog podruma gdje smo kušali neka od njihovih najboljih vina: Rosé 2016, Graševinu 2016, Frankovku i Syrah linije Miraz.

Saznali smo da je berba 2015. bila jedna od najboljih u posljednjih dvadeset godina, a 2016. bila je izvrsna, po kvaliteti vina iznadprosječna. Nakon dvije uspješne izborne berbe, prošla je godina okrunjena ledenom berbom sorte Frankovka 2016., ponosom vinarije FeraVino. Uz to u podrumu je spreman i novi pjenušac Virtuo, rađen klasičnom šampanjskom metodom koji će se uskoro pojaviti na tržištu.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Obilazak i blagoslov vinograda bio je obilježen tradicionalnom rezidbom trsova na tri pupa, kićenjem čokota kobasicama i kulenom te zalijevanjem vinove loze lanjskim vinom, a sve kako bi se prizvala rodna godina.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Proslava i ovogodišnjeg Feričanačkog vinca potrajala je do sitnih sati, a oko tisuću uzvanika, poslovnih partnera i ljubitelja vrhunskog vina na obroncima Krndije uživalo je u druženju i obilju hrane (kobasice i slanina na štapu, pečeni vol, čobanac...).

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Tu, u srcu Slavonije, takav je običaj. Niti jedan gost ne smije otići kući gladan i žedan. Oduvijek su Slavonci slovili za vrhunske domaćine, a ovaj kraj nadaleko je poznat po gostoljubivosti. 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

„Zahvaljujući iznimnom trudu stručnjaka iz FeraVina pod vodstvom glavnog enologa, vrsnog i iskusnog Marijana Kneževića, kao i trudu marljivih berača čije su ruke prikupile tone i tone vrhunskoga grožđa, FeraVino je osvojilo niz nagrada na domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina, postavši prepoznatljivo od Londona do New Yorka. Cilj FeraVina je postati vodećom kontinentalnom vinarijom crnih vina te proizvođačem vrhunskih bijelih vina, o čijoj kvaliteti već svjedoče brojna priznanja. Radom na razvoju i kvaliteti brandova te novim smjerom lansiranja mladih i modernih vina, FeraVino bilježi sve bolje rezultate na domaćem i stranim tržištima“, istaknuo je Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga FeraVina.

Divan dan, prekrasan izlet, ovo je godina FeraVina...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.