Špajza 24. travnja 2018.

Rose Erdutskih vinograda - vino s 5 zvjezdica

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz popularnu graševinu, još jedno vino Erdutskih vinograda osvaja nepca i srca ljubitelja vina. Sunce, proljetno cvijeće, svijetla žuto zelena boja mlade trave i tek prolistalog lišća, obilje feromona u zraku podižu dobro raspoloženje. Premda je proljeće tek stiglo, gotovo ljetne temperature ovih dana mame na uživanje u laganom ispijanju dobro ohlađenog vina na ljetnim terasama. Nježna ružičasta boja Rosea odlično se uklapa u kolorit i ugođaj.

Erdutski vinogradi tradicionalno proizvode rose od pinota crnog. Pokazalo se to kao pun pogodak, budući da pinot crni u erdutskom terroiru daje ono najbolje u baš u obliku rosea. Rose 2017 je u studenom 2017. prvi puta predstavljen na sajmu vina u Hong Kongu.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Ono što slijedi na njegovom putu najavljeno je već tom prilikom– od brojnih kušatelja ocijenjen je kao jedan od najboljih rosea na cijelom sajmu (preko 1.000 izlagača iz 38 država svijeta uključujući Francusku, Italiju, Španjolsku, Australiju, Argentinu i dr.). Da se ne radi o slučajnoj priči, potvrđeno je na najvećem talijanskom sajmu vina i jednom od najvećih europskih sajmova vina – Vinitaly 2018, koji je održan od 14-18.4.2018 u Veroni, na kojemu izlaže preko 4.500 izlagača. Erdutski vinogradi sudjelovali su na sajmu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Rose 2017 Erdutskih vinograda ocijenjen je s 90 bodova i uvršten je u knjigu vina s pet zvjezdica (THE BOOK of 5 Star Wines)!
Na sajmu je uz rose prvi put predstavljena i vrhunska graševina berbe 2017, koja je bila vrlo zapažena svojim voćno-cvjetnim aromama, svježinom, tipičnom podunavskom mineralnosti i punoćom okusa.

Rose 2017 je svijetlo ružičaste boje provansalskog stila, izraženih voćnih aroma maline, crvenog ribiza
i borovnice, uravnoteženog okusa, usklađenog odnosa kiselina i šećera. 

Za ljubitelje suhih rose vina, tu je Rose berbe 2016. od pinota crnog, nježne roza boje, izražene voćnosti, mineralnosti i svježine. Simfoniju okusa skladateljice Melite Rumbak možete kušati u svakoj čaši vina Erdutskih vinograda.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.