Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 22. listopada 2018.

Sasvim drugačija, brza paella s kobasicom i povrćem

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Španjolski specijalitet na drugačiji, domaći način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Pripremite sastojke i malo vremena, pa se upustite u uživanje u divnim, Španjolskom inspiriranim okusima.

Vrsta paelle postoji koliko i domaćinstva u Španjolskoj, svatko je priprema na neki svoj način, ukusniji od onog drugog. Neki joj dodaju čitavu paletu morskih plodova, netko je priprema od piletine i zečetine, a mi smo se odlučili na super brzu i lako dostupnu varijantu s kobasicama, morskim plodovima i povrćem. 


U nastavku pogledajte postupak pripreme!

 


Sastojci:

  • 2 režnja češnjaka
  • crveni luk
  • mrkva
  • peršin
  • 100 g Domaće Gavrilović kobasice
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g zamrznutog graška
  • sušeni timijan
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • sol i papar
  • 300 g riže kratkog zrna
  • 2/3 konzerve sjeckane rajčice
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 300 g morskih plodova
  • kriške limuna za posluživanje

Priprema:

  1. U tavi zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga nekoliko minuta, dok ne omekša. Zatim dodajte mrkvu i grašak pa pirjajte oko 5 minuta.
  2. Dodajte kobasicu narezanu na kolutove. Pirjajte sve zajedno oko 5 minuta pa dodajte začine i rižu.
  3. Nakon 4 minute, podlijte jelo rajčicom i temeljcem pa kuhajte otklopljeno, uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine.
  4. Zatim dodajte plodove mora, poklopite i kuhajte još 10 minuta.
  5. Poslužite uz kriške limuna i malo sjeckanog peršina.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.