gastro postao
                                            
                                        
                                    Španjolski specijalitet na drugačiji, domaći način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Pripremite sastojke i malo vremena, pa se upustite u uživanje u divnim, Španjolskom inspiriranim okusima.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrsta paelle postoji koliko i domaćinstva u Španjolskoj, svatko je priprema na neki svoj način, ukusniji od onog drugog. Neki joj dodaju čitavu paletu morskih plodova, netko je priprema od piletine i zečetine, a mi smo se odlučili na super brzu i lako dostupnu varijantu s kobasicama, morskim plodovima i povrćem.
U nastavku pogledajte postupak pripreme!
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
 - crveni luk
 - mrkva
 - peršin
 - 100 g Domaće Gavrilović kobasice
 - 3 žlice maslinovog ulja
 - 100 g zamrznutog graška
 - sušeni timijan
 - 1 žličica slatke crvene paprike
 - sol i papar
 - 300 g riže kratkog zrna
 - 2/3 konzerve sjeckane rajčice
 - 750 ml pilećeg temeljca
 - 300 g morskih plodova
 - kriške limuna za posluživanje
 
Priprema:
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga nekoliko minuta, dok ne omekša. Zatim dodajte mrkvu i grašak pa pirjajte oko 5 minuta.
 - Dodajte kobasicu narezanu na kolutove. Pirjajte sve zajedno oko 5 minuta pa dodajte začine i rižu.
 - Nakon 4 minute, podlijte jelo rajčicom i temeljcem pa kuhajte otklopljeno, uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine.
 - Zatim dodajte plodove mora, poklopite i kuhajte još 10 minuta.
 - Poslužite uz kriške limuna i malo sjeckanog peršina.
 
Dobar tek!