gastro postao
Španjolski specijalitet na drugačiji, domaći način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Pripremite sastojke i malo vremena, pa se upustite u uživanje u divnim, Španjolskom inspiriranim okusima.
Vrsta paelle postoji koliko i domaćinstva u Španjolskoj, svatko je priprema na neki svoj način, ukusniji od onog drugog. Neki joj dodaju čitavu paletu morskih plodova, netko je priprema od piletine i zečetine, a mi smo se odlučili na super brzu i lako dostupnu varijantu s kobasicama, morskim plodovima i povrćem.
U nastavku pogledajte postupak pripreme!
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- crveni luk
- mrkva
- peršin
- 100 g Domaće Gavrilović kobasice
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g zamrznutog graška
- sušeni timijan
- 1 žličica slatke crvene paprike
- sol i papar
- 300 g riže kratkog zrna
- 2/3 konzerve sjeckane rajčice
- 750 ml pilećeg temeljca
- 300 g morskih plodova
- kriške limuna za posluživanje
Priprema:
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga nekoliko minuta, dok ne omekša. Zatim dodajte mrkvu i grašak pa pirjajte oko 5 minuta.
- Dodajte kobasicu narezanu na kolutove. Pirjajte sve zajedno oko 5 minuta pa dodajte začine i rižu.
- Nakon 4 minute, podlijte jelo rajčicom i temeljcem pa kuhajte otklopljeno, uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine.
- Zatim dodajte plodove mora, poklopite i kuhajte još 10 minuta.
- Poslužite uz kriške limuna i malo sjeckanog peršina.
Dobar tek!