Špajza 18. kolovoza 2018.

Savršena pizza za koju ne trebate paliti pećnicu

Pizza iz tave
gastro postao gastro.24sata.hr
Superbrza pizza iz tave odlično je riješenje za sve fanove omiljenog talijanskog jela

Nedavno smo pokušali i ostali ugodno iznenađeni rezultatom. Pripremili smo dobro uhodano, odokativno tijesto za pizzu, pustili da se digne, razvaljali i ispekli.

Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.

 

 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

 

Nakon što se tijesto fino digne, razvaljajte ga tanko, ugrijte tavu na najjače i stavite tijesto da se peče. 

Prvo na najjače, zatim smanjite na manje, okrenite na drugu stranu, zalijte umakom, pospite sirom i poklopite da se fino sve ugrije i rastopi. Nakon pet minuta laganog krčkanja, dignite poklopac i provjerite da vam dno ne zagori, a pizza je gotova kad vam se sir rastopi prema vašim željama. Jednostavnije i bolje ne može. Probajte svakako!

 

 

Možda vas zanima... Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.