Svjetski dan Nutelle počeo je kao inicijativa američke blogerice Sare Rosso, velike obožavateljice namaza od lješnjaka i kakaa. U veljači 2007. prvi je put proslavila svoj omiljeni namaz, a 2015. organizaciju je prenijela proizvođaču, kompaniji Ferrero.
Sarina je opsesija neočekivano prerasla u pokret razmjene kreativnih recepata i fotografija, kojem se rado i sami pridružujemo.
Ako Nutellu obično jedeš žlicom i u pidžami, izađi iz zone komfora i napravi brzinski recept za brownieje od samo pet sastojaka. Priprema će ti oduzeti samo desetak minuta, a kolač je dostojan objave na društvenim mrežama.
Sastojci:
- 350 g Nutelle
- 2 jaja
- 70 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- Cvijet soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) premaži maslacem.
- Izmiksaj jaja sobne temperature, dodaj Nutellu pa sjedini u glatku smjesu.
- Ubaci prosijano brašno s praškom za pecivo pa izmiješaj špatulom.
- Prelij u pripremljenu posudu i pospi s malo cvijeta soli.
- Peci otprilike 25 minuta pa pričekaj da se ohladi prije rezanja.
Ako pak nisi raspoložena za brownieje, odaberi jedan od recepata iz naše baze i uživaj!