Špajza 24. travnja 2013.

Umjetnost jednostavne hrane

Umjetnost jednostavne hrane
Umjetnost jednostavne hrane
gastro postao gastro.24sata.hr
Alice Waters pionirka je kulinarske filozofije prema kojoj se kuhanje treba bazirati na svježim sezonskim namirnicama i hrani uzgojenoj u vlastitom podneblju.

Pođite na kulinarsko putovanje sa slavnom američkom autoricom Alice Waters i pustite da vas, korak po korak, vodi carstvom zdrave domaće kuhinje. Već više od trideset godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju.

Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu, a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima.  U ovoj knjizi Alice nam pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.

Predgovor za ovu knjigu koja obuhvaća bilješke, pouke i recepte slasne revolucije napisala je poznata hrvatska kuharica Ana Ugarković.

Autor: Alice Waters

Izdavač: Mozaik knjiga, 2013.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.