Promocija kontinentalnog turizma, na najbolji način, bila je u središtu dogašanja koji su četvrti put organizirale Ivana Škrlec i Ivana Puhelek Purek, zaljubljenice u zelinski kraj, a posjetitelji su, osim nagrađivanih vina vinarije Puhelek Purek, mogli uživati u originalnim kulinarskim delicijama koje je pripremio priznati chef Tom Gretić.
Štrudl od dimljenog bunceka? Može!
Meni s potpisom chefa Toma Gretića bio je prava poslastica za gurmane, a moglo se uživati u jelima poput kao što je štrudl od dimljenog bunceka, prigorski burger s konfitiranim purećim zabatkom, majonezom s pestom od matovilca i jabukom, feferonima, kupusom i aromatiziranim čipsom od mlinaca, bao bun po naški s carskom bajaderom, chimichurrijem od pečene paprike, ukiseljenim rotkvicama i grilanim mladim lukom.
Na jelovniku je bila i zelinska pizza s pireom od bundeve i češnjaka, kuhanom šunkom, sirom i vrhnjem, bučinim sjemenkama, paprikom u prahu i bosiljkom koja je bila pravi hit kao i zeleno na Zelinu - štrukle punjene lukom, crvenim lukom i porilukom, kozjim sirom i grožđicama, uz umak od srijemuša i lješnjaka.
Dašak Italije u Zelini
Uređenje prostora s mnoštvo detalja koje je oduševilo posjetitelje potpisala je Altera, koja ima sjedište u Zelini, a djeluje u 12 zemalja svijeta. Želja je bila povezati sve elemente s prekrasnim eksterijerom na nenametljiv način koristeći neutralne, prirodne tonove.
Wine Summer '24 donio je dašak Italije na zelinske obronke. Glazbenu podlogu koja je dodatno podigla raspoloženje osigurao je DJ Marko Bezjak, dok su posebni gosti, šarmantna braća iz Italije, Esteriore Brothers, svojim nastupom stvorili nezaboravnu atmosferu.
Prilika za upoznavanje zelinskog kraja
Ovaj jedinstveni događaj pružio je priliku da se upozna zelinski krajolik u punom sjaju, dok su posjetitelji slavili početak još jednog nezaboravnog ljeta u društvu prijatelja i obitelji. Event Wine Summer '24 još jednom je dokazao zašto je postao nezaobilazni ljetni događaj koji svake godine privlači sve više posjetitelja.
Spoj autohtonih vina, izvanredne hrane i jedinstvene atmosfere stvorio je nezaboravno iskustvo za sve prisutne, a organizatorice već planiraju novo izdanje i obećavaju još veći spektakl.